Doporučujeme

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Apetit

Kaše s mascarpone a tymiánem

  • 4
Dejte si místo obvyklé bramborové kaše z pytlíku poctivou domácí, navíc ovoněnou bylinkami.

NA 4 PORCE

Příprava: 40 minut

* 1,125 litru mléka + 180 g instantní nebo obyčejné polenty
* 40 g másla, na kostičky + 50 g strouhaného parmazánu
* 1½ lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
* mořská sůl, pepř
* 160 g mascarpone a pár snítek tymiánu k podávání

Mléko vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a míchejte ji metlou. Stáhněte plamen na minimum a míchejte 5 nebo 20 minut (podle typu polenty), aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, tymián, sůl a pepř. Polentu rozdějte do misek, ozdobte mascarpone a snítkami tymiánu.

Jezte jako jednoduché jídlo či jako přílohu k pečenému masu, kuřeti nebo rybě, jako je tuňák nebo losos.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Bramborová kaše s cibulkou
Bramborová kaše s cibulkou
Bramborová kaše s pastinákem
Bramborová kaše s pastinákem
Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní
Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní


  • Vybrali jsme pro Vás