Doporučujeme

Karbanátky se slovenským salátem

- 400 g vepřového masa, 40 g cibule, 2 vejce, 1 žemle, strouhanka, mletý pepř, majoránka, tuk, sůl. Slovenský bramborový salát: 1 kg brambor, 200 g cibule, mletý pepř, ocet, cukr, olej, sůl.

Maso na karbanátky, cibuli a namočenou vymačkanou žemli semeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby strouhanku. Vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na mírném ohni.

Slovenský bramborový salát
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hlubší mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem, který uvaříme z vody, octa, cukru a soli. Nakonec do nálevu přidáme mletý pepř, lžíci oleje a nalijeme na brambory. Před podáváním za občasného míchání necháme aspoň dvě hodiny odpočinout.
(Pressfoto Bratislava)

Karbanátky se slovenským salátem


  • Vybrali jsme pro Vás