Doporučujeme

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky | foto: Apetit

Kapustové karbanátky

  • 4
Úžasně voňavé a křupavé! Poněkud vylepšený postup se vyplatí – karbanátky získají "řízkovým" obalem senzační křupavost.

NA 4-6 PORCÍ

Příprava: 30 minut + 20 minut smažení

* 1 středně velká kapusta
* sůl
* 20 g másla
* 2 vejce
* 150 g housky, pokrájené na kostičky
* 120 ml mléka
* mletý pepř
* 30 g cibule, pokrájené a krátce osmahnuté
* 60 g vařeného uzeného masa
* 150 g strouhanky + další na obalení
* 2 vejce, rozšlehaná
* tuk na smažení

1. Kapustu zbavte ovadlých listů, spařte ji a pak vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a dejte na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekejte nebo umelte na masovém strojku.

2. V míse umíchejte změklé máslo se solí, přidejte vejce, v mléce namočenou a prolisovanou housku, pepř, cibulku, mleté vařené uzené maso, kapustu a tolik strouhanky, aby těsto bylo husté jako na masové karbanátky.

3. Vytvarované karbanátky obalujte v rozšlehaném vejci (nebo jen v bílcích) a poté ve strouhance. Smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.

4. Ke karbanátkům podávejte svůj oblíbený zeleninový salát a bramborovou kaši, ale chutnají i s chlebem.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Karbanátky dědy Bohouše
Karbanátky dědy Bohouše
Orientální karbanátky
Orientální karbanátky
Placičky s tofu a sójovým granulátem
Placičky s tofu a sójovým granulátem


  • Vybrali jsme pro Vás