NA 4-6 PORCÍ
Příprava: 30 minut + 20 minut smažení
* 1 středně velká kapusta
* sůl
* 20 g másla
* 2 vejce
* 150 g housky, pokrájené na kostičky
* 120 ml mléka
* mletý pepř
* 30 g cibule, pokrájené a krátce osmahnuté
* 60 g vařeného uzeného masa
* 150 g strouhanky + další na obalení
* 2 vejce, rozšlehaná
* tuk na smažení
1. Kapustu zbavte ovadlých listů, spařte ji a pak vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a dejte na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekejte nebo umelte na masovém strojku.
2. V míse umíchejte změklé máslo se solí, přidejte vejce, v mléce namočenou a prolisovanou housku, pepř, cibulku, mleté vařené uzené maso, kapustu a tolik strouhanky, aby těsto bylo husté jako na masové karbanátky.
3. Vytvarované karbanátky obalujte v rozšlehaném vejci (nebo jen v bílcích) a poté ve strouhance. Smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
4. Ke karbanátkům podávejte svůj oblíbený zeleninový salát a bramborovou kaši, ale chutnají i s chlebem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Karbanátky dědy Bohouše |
Orientální karbanátky |
Placičky s tofu a sójovým granulátem |