Doporučujeme

Kapr s mandlemi a rozinkami

Na plech položíme kus alobalu, na něj naskládáme těsně vedle sebe jednotlivé porce kapra. Osolíme a opepříme. V litinové pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekané mandle a zvolna je pražíme do světle hněda. Přidáme máslo a přimícháme rozinky a koření. Minutu restujeme a pak nalijeme na kapra. Alobal přeložíme, konce zarolujeme a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 minut. Jednotlivé porce ozdobíme osminkami pomeranče a petrželkou.

1,5 kg kapra (očištěného a nakrájeného příčně na řízky, silné 4 cm), 1/2 lžičky soli, pepř, 1/2 lžíce olivového oleje, 60 g oloupaných a půlených mandlí, 15 g másla, 60 g rozinek, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1/4 lžičky mletého muškátového květu, 1/4 lžičky mleté skořice, 1 pomeranč, petrželka


  • Vybrali jsme pro Vás