Suroviny na 4 porce:
- libovolné maso z divočáka (kvalitě masa musíme přizpůsobit dobu pečení)
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 palička českého česneku
- plná dlaň čerstvého rozmarýnu
- plná dlaň čerstvého tymiánu
- 100 g slaniny
- 0,5 l výrazného červeného vína
- sůl a pepř
- bobkový list
- nové koření
Postup:
1. Nejprve si připravíme marinádu z drcených rajčat, na hrubo nakrájeného česneku, lehce pokrájených čerstvých bylinek, nového koření, bobkového listu a mletého pepře. Do této marinády vložíme maso a necháme odležet alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
2. Do pekáče dáme maso i s marinádou, přilijeme víno (tak aby maso bylo částečně ponořené) a vše osolíme (kdybychom marinádu osolili hned, maso by přišlo o šťávu). Maso lehce posypeme na jemno nakrájeným špekem.
3. Tuto dobrotu pečeme v hodně vyhřáté troubě 1,5 - 2 hodiny (podle velikosti a kvality masa). Podle potřeby dále podléváme vínem.
Tip: Jako příloha se báječně hodí pečené brambory a fazolové lusky na anglické slanině. Ty připravíme tak, že na oleji orestujeme cibuli, česnek a na jemno nakrájenou anglickou. Pak přidáme fazolky a cca 10 min dusíme.