Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Kachní prsíčka v pepřovém kabátku

  10:08aktualizováno  10:08
Pokud jste to stihli z práce dřív, než jste mysleli, použijte při přípravě kachních prsíček jednoduchý trik: položte je do pekáče a teprve pak zapněte troubu. Sádlo schované pod kůží se pak bude uvolňovat postupně a rovnoměrně, a kachna se tak upeče ve vlastním tuku.

Kachní prsíčka v pepřovém kabátku | foto: Apetit

NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 15 minut opékání

* 3 balíčky celého pepře (každý o 35 g)
* 4 kachní prsíčka, s kůží
* pořádný lok brandy
* sůl

1. Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Prožeňte pepř mixérem nebo mlýnkem na kávu tak, aby byl hrubě namletý (nebo ho můžete nasypat do igelitového sáčku a rozbít válečkem na těsto). Rozdrcený pepř nasypte do sítka či cedníku a pořádně jím zatřeste, abyste se zbavili jemného prachu. Pak pepř přesypte na talíř.

2. Ostrým nožem křížem krážem nařízněte kůži na prsíčkách, osolte je a obalte v pepři. Maso položte do pekáče kůží dolů a opékejte po pěti minutách na střední a horní příčce. Potom prsíčka otočte a dejte jim ještě pět minut na to, aby se opekla krásně dorůžova.

3. Vyjměte pekáč z trouby a slijte přebytečný tuk. Rozpalte plotýnku a přiveďte vypečenou šťávu k varu. Stáhněte z ohně, přilijte brandy a míchejte, dokud se nevytvoří omáčka. Prsa servírujte přelitá omáčkou spolu s kaší a zeleninou podle vlastního výběru.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kachna s brusinkovou nádivkou
Kachna s brusinkovou nádivkou
Kachna s červeným zelím
Kachna s červeným zelím
Kachna na pomerančích
Kachna na pomerančích

Autoři:




Nejčtenější

Ellen DeGeneresová na People's Choice Awards (Los Angeles, 7. ledna 2015)
Měla jsem deprese a navštěvovala jsem terapeuta, přiznala DeGeneresová

Ellen DeGeneresová (59) patří mezi nejúspěšnější ženy Hollywoodu. Má vlastní televizní show, je šťastně zadaná a nebojí se mluvit o své sexuální orientaci....  celý článek

Gabrielle Unionová (Beverly Hills, 26. února 2017)
Devětkrát jsem potratila. Dítě pořád chci, říká herečka Unionová

Americká herečka Gabrielle Unionová (44) se s manželem Dwaynem Wadem (36) snaží delší dobu o potomka. Devětkrát podstoupila umělé oplodnění, ale pokaždé...  celý článek

Jane Fondová (Cannes, 17. května 2015)
Představuji si, jak umřu. Smrti se nebojím, říká Jane Fondová

Americká herečka Jane Fondová (79) na svůj věk vypadá neuvěřitelně skvěle a vitálně. Filmová legenda však přiznala, že přemýšlí o smrti. A dodala, že se jí...  celý článek

ilustrační snímek
Není vaše dítě osamělé? Víme, jak mu pomoci získat nové kamarády

Pokud je vaše dítě spíše introvertnější typ, možná jste si již někdy položili otázku, zda se necítí osaměle a neprospělo by mu víc kamarádů. Přinášíme vám...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Další z rubriky

Šneky z majolkového těsta s mákem
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?
Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?

Před pár lety si všichni pořizovali micelární vodu, výrobci ale zašli ještě dál. Zázračné micely, které vážou všechny ne... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.