Liči želé s malinami a mátovým cukrem
Ingredience na 5 porcí:
- 500 g bílého jogurtu
- 20 ks kompotovaného liči
- 180 ml šťávy z kompotu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 7 plátků želatiny
- 200 g malin
- 100 g krupicového cukru
- 1 hrst čerstvé máty
Pracovní postup:
- Plátky želatiny necháme nabobtnat ve sklenici s vodou. Mezitím smícháme jogurt s moučkovým cukrem, liči nakrájíme na menší kousky a společně se šťávou vmícháme do jogurtu.
- Po nabobtnání vyjmeme plátky želatiny z vody, vložíme do kastrůlku a přidáme 4 lžíce vody. Na mírném ohni necháme rozpustit (nevaříme).
- Poté postupně k želatině po malých dávkách přidáváme jogurtovou směs. V této fázi je třeba pracovat trošku svižněji. Vše důkladně promícháme a vlijeme do sklenic a necháme ztuhnout.
- Před podáváním zdobíme malinami a mátovým cukrem.
Tip: Pro výrobu mátového cukru si v hmoždíři utlučte mátu společně s krystalovým cukrem. Pokud nemáte hmoždíř, postačí výkonný mixér.