Jogurtový koláč s třešněmi a levandulí
Ingredience na koláčovou formu o průměru 28 cm:
- 400 g třešní
- 200 g polohrubé mouky
- 120 g moučkového cukru
- 70 g vanilkového cukru
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 2 lžičky sušené bio levandule
- 2 vejce
- 200 g bílého jogurtu
- máslo na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání formy
Pracovní postup:
- Třešně omyjeme, osušíme a vypeckujeme.
- Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, jogurt a vše řádně promícháme.
- Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané nízké koláčové formy. Třešně nasypeme navrch.
- Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.