Trochu jiné lečo
Ingredience na 4 porce:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 žlutá nebo bílá paprika
- 4 rajčata
- 2 menší nebo jedna střední cuketa
- sušené bylinky (ideálně čubrica)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce oleje
- čerstvá petrželka
Pracovní postup:
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, vyjmeme střed se semínky a nakrájíme ji na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostky.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm cibuli dosklovata. Pak přidáme česnek, restujeme jen chviličku a vmícháme nakrájenou cuketu a papriku. Osolíme, přidáme sušené bylinky a za stálého míchání opékáme asi minutu.
- Potom přidáme rajčata, promícháme a restujeme, dokud se všechna šťáva z nich neodpaří.
- Do pánve rozklepneme postupně všechna vejce, promícháme a prohříváme tak dlouho, až se srazí.
- Dochutíme čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Tip: V Bulharsku k tomuto pokrmu podávají ještě zakysanou smetanu nebo jogurt.