Kuřecí paličky se sezamem
Příprava 5 minut, vaření 45 minut, porce pro 2 osoby
- 6 ks kuřecích paliček
- 5 lžic balsamikového krému Kalamata s fíkovou příchutí
- 50 gramů sezamu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
1. Kuřecí paličky očistíme, omyjeme a osušíme a osolíme. Vložíme do mísy a přidáme balsamikový krém. Důkladně promícháme paličky tak, aby se celé obalily krémem. Zakrytou misku necháme alespoň 20 minut v chladničce.
2. Poté paličky vložíme na pekáček a pečeme v troubě při teplotě 180 °C cca 40 až 50 minut.
3. Sezamová semínka nasucho dozlatova opražíme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Kuřecí paličky podáváme ideálně v malých bílých miskách posypané praženými sezamovými semínky.
Penne s filetem z lososa
Příprava 10 minut, vaření 10 minut, porce pro dvě osoby
- 250 g penne
- 1 filet z lososa (350 g)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce balsamikového krému Kalamata s příchutí pomeranče a citronu
- 4 lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
1. Lososa opláchneme a zbavíme kostí. Ostrým nožem odstraníme kůži a nakrájíme na malé kostičky stejné velikosti. Těstoviny uvaříme al dente podle návodu.
2. Do dobře rozpálené pánve přidáme olivový olej a osmahneme kousky lososa po dobu 2 až 3 minut, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
3. Lososa vložíme do velké mísy, přidáme scezené těstoviny, nasekaný čerstvý koriandr, balsamikový krém, sůl, čerstvě mletý pepř a zamícháme. Podáváme v hlubokých talířích ochucené čerstvě mletým pepřem.
Telecí nožičky se sušenými švestkami a meruňkami
Příprava 5 minut, vaření 2 hodiny, porce pro 4 osoby
- 4 telecí nožičky
- 16 sušených švestek
- 16 sušených meruněk
- 8 lžic balsamikového krému s fíkovou příchutí
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- trocha olivového oleje
1. Telecí nožičky vložíme do velké mísy. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a balsamikovým krémem. Přikryjeme a necháme půl hodiny odležet v lednici.
Co zkusit krabičku?Kdo potřebuje spíše shodit, může zkusit dietu v krabičce - ukázka jídelníčku zde |
2. Z alobalu si připravíme 4 čtverce a na každý vložíme jednu marinovanou telecí nožičku a díl sušených švestek a meruněk. Balíčky zabalíme a vložíme do pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dvě hodiny.
3. Během pečení neotvíráme troubu. Po vyjmutí z trouby otevíráme opatrně, obal i obsah jsou velmi horké.