Doporučujeme

Jídelníček Bulharů je plný zeleniny a ryb

Spousta čerstvé či dušené zeleniny, maso na rožni a minutky z ryb jsou hlavními znaky bulharské kuchyně. Ta patří v Evropě k těm nejzdravějším. Skladba a úprava bulharských pokrmů je z velké části ovlivněna sousedními státy, zejména Tureckem.
Uvnitř článku najdete recept na Skopový paprikáš.

Skopový paprikáš

500 g skopového masa bez kostí
50 g sádla
1 cibule
1 mrkev
250 g zelených paprik
2 rajčata
2 malé brambory
mletá paprika, petrželka, sůl

Skopové maso nakrájíme na kostky a opečeme na sádle. Potom je osolíme, vmícháme drobně pokrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka a mletou papriku, vše podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou.

Ke konci dušení přidáme k masu očištěné, na nudličky pokrájené papriky, spařená, oloupaná a na kolečka nakrájená rajčata a oloupané pokrájené brambory. Před podáváním posypeme paprikáš usekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.


  • Vybrali jsme pro Vás