Doporučujeme

Jezte těstoviny, neztloustnete

Těstoviny jsou jedním z nejlepších zdrojů energie pro člověka. "Jsou nejdokonalejší a nejzdravější stravou hned po mateřském mléce. Nejsou lékem, protože jsou víc než lék: lék nemoc léčí, těstoviny jí předcházejí," prohlásil odborník na těstoviny G. Di Filippo. Pro redukční diety jsou číslem jedna. Obsahují minimum tuku. Jejich velkou výhodou je lehká stravitelnost, avšak pomalá asimilace. Tím se oddaluje pocit hladu a chuť k jídlu. A tak ten, kdo jí těstoviny, jí méně a nemá mezi jednotlivými jídly hlad. Ten, kdo jí těstoviny netloustne!
Uvnitř článku najdete recept na špagety s bazalkovým krémem.

Špagety s bazalkovým krémem

500 g špaget, 2 dl šlehačky nebo tekuté smetany, 25 g másla, 1 snítka čerstvé bazalky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, muškátový ořech a strouhaný parmezán

V kastrolu rozpustíme máslo na mírném ohni. Přidáme šlehačku, několik špetek soli, pepř a muškátový ořech. Přidáme bazalku a česnek, rozetřené v moždíři. Dobře zamícháme a sundáme z ohně dřív, než začne vřít. Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, přitom ji občas zamícháme. Když je správně uvařená ("al dante"), rychle ji necháme odkapat, vhodíme do sevírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť.

Špagety s bazalkovou omáčkou


  • Vybrali jsme pro Vás