Diskuze

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš běžné, mnoho kuchařek a kuchařů se jej trochu obává. Kůzlečí a jehněčí maso je tak neprávem opomíjená delikatesa. A to je škoda. Je totiž výživné, zdravé a hlavně velmi chutné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R13a32d60e57k 50K80l38o24s

16. 4. 2018 11:25

Člověk musí trochu zavřít oči nad tím, co následovalo před tím, než se maso objevilo v řeznictví a prostě ho vzít, připravit a sníst, je to pochoutka a tomu zvířeti stejně nepomůžu, když jeho kýtu nechám v řeznictví jen tak ležet. Btw jehně při porážce trpí úplně stejně jako kuře celý svůj ''život'' v černý kleci na 50cm2 ale to jehně má alespoň na pastvě hezký život.

0 0
možnosti

Já bych se ho nebál,ale je strašně drahé.Ono i hovězí zadní má přemrštěné ceny.

1 0
možnosti

Jehněčí kýta z mladého jehněte stojí 5 liber kilo /150 korun/, přitom lidská práce je tady třikrát dražší. Moc se teda nedivím, že to lidi u nás moc nekupují.

0 0
možnosti

D34e96n69i85s 71H52u56m39l

14. 4. 2018 22:53

5 liber? 8-o Kde? U nás nejmíň 10-12 liber. Za 5 liber ani nejlevnější hovězí.

0 0
možnosti

I57v61a45n 31P91e25t97r47í63k

14. 4. 2018 20:23

Jahňacie a kozľacie je skvelé.Kým som choval ovce a kozy tak nebol problém.No kupovať to v obchode nemienim.Je to tam veľmi predražené.

0 0
možnosti
Foto

Chápu, že se nejeden rozpláče nad tím, že se zabíjejí mláďátka . . . ale nesmíme zapomínat na to, že nebýt člověka (a jeho "potřeb"), asi by se žádné kůzlátko či jehňátko nenarodilo :-/

0 0
možnosti

J56a40n 49S18v17o68b65o45d93a

14. 4. 2018 23:18

Tento "argument" jsem nikdy nějak nepochopil. Pokud bych si měl vybrat zda se nenarodit, nebo se narodit jen kvůli tomu, abych byl sněden a vůbec si neužil života, tak bych samozřejmě s díky odmítl a zůstal bych navždy "na houbách." Věřím, že by tak postupoval prakticky každý.

3 0
možnosti

Proč bych se toho měla bát? To maso jak z kůzlete, tak z jehněte je luxus. Pochopitelně je nutné důkladné očištění a správná úprava. Ale jedla jsem jehně i v Chorvatsku, kde je grilovali celé. Taky dobrota.

2 0
možnosti

Kdysi jsem kůzlečí měla, rodiče bývalého kůzlata mívali, ale nenadchlo mě (tenkrát jsem ještě maso jedla). Jehněčí či skopové jsem ochutnala v Arménii (šašlik), a to bylo výborné. Teď už nejím maso téměř žádné, takže bez dilemat.

2 0
možnosti

J78i14r50i 93G44a45z39d54a

14. 4. 2018 19:00

Já se nebojím, ale je to dráhy jak blázen. Jinak , o telecim či rožnění selete, nikdo nepolemizuje a z chutí si je zbasti. O kuratech ani nemluvím. ..

4 0
možnosti

Dobrý je to kupovat rovnou u farmářů. Na Vysočině je jich dost.

0 0
možnosti

To by byl kanibalismus. V tomto případě tedy mláďata. Kdo se přes to přenese, bývá zpravidla odměněn vynikající chutí.

1 0
možnosti

Jist mladata mi prijde fakt ujety...sotva se to narodi a jeste to saje..brrr. Jsem rad, ze je tu dost podobnych nazoru a lidi maji aspon soucit s mladaty

8 3
možnosti

Fakt nerozumim tomu, proc ma pisle vas dospela ovce mensi strach z porazky, nez jehne? A sele jste taky nikdy nejedl?

0 1
možnosti
  • Nejčtenější

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

20. dubna 2024

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě...

Sexy, průhledné i s rozparkem. Šaty pomsty zvedají slavným ženám sebevědomí

24. dubna 2024

Co udělá žena, když se jí nedaří nebo ji zradí muž? Změní účes nebo si pořídí nové šaty. Róby,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Příběh Miloše: Mám podezření, že třetí dítě není moje, manželka to popírá

22. dubna 2024

Rodina pro mě byla vždycky na prvním místě. Moje žena si ani nedovede představit, jak je...

Mladá maminka se proměnila k nepoznání, vsadila na jiný životní styl

24. dubna 2024

Devětadvacetiletá Indya Agosová z Texasu vážila sto sedmnáct kilo, když se rozhodla pro životní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Záhady špatného trávení. Kdy už potíže signalizují nádor, vysvětluje lékař

19. dubna 2024

Premium Pocit plnosti, plynatost, jindy zácpa. Tyto příznaky mohou být způsobeny problémy s tlustým...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

25. dubna 2024

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií....

Život s nemocí ALS. Prvním příznakem bylo mluvení nosem, vzpomíná Josef

25. dubna 2024

Ještě před pár lety pracoval třiapadesátiletý Josef v telekomunikační společnosti jako vedoucí...

Krásu dnes určuje Instagram, za nás byly úpravy tabu, říká Taťána Kuchařová

25. dubna 2024

Premium Před osmnácti lety jí posadili na hlavu ikonickou modrou korunku, letos její triumf v soutěži Miss...

Dříve měly modelky charisma, dnes je vše plytké a instantní, říká hledačka talentů

24. dubna 2024

Premium Krása je velmi diskutabilní a individuální pojem, tvrdí Milada Karasová, která pro svět modelingu...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč