Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Jarní kuchařka

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

26.5.2018  9:11
Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly krkovice nebo klobásky, poohlédněte se po inspiraci dál od našich hranic. Na Balkáně, Blízkém... 

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

18.5.2018  0:00
Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme chuťově i vzhledově zpestřit náš jídelníček. Pojďte se s křupavými ředkvičkami seznámit trochu... 

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

21.4.2018  0:00
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a připravte rodině k obědu nebo k večeři báječnou chřestovou specialitu. Není to žádná věda a... 

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

14.4.2018  0:00
Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš běžné, mnoho kuchařek a kuchařů se jej trochu obává. Kůzlečí a jehněčí maso je tak neprávem... 

Beránek jako symbol Velikonoc. Kde se vzal a jakého letos upéct?

30.3.2018  0:00
Na Hod boží by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Beránek. Recept na tuto tradiční velikonoční dobrotu se dědí v rodinách po generace. Ať už ten váš bude třený, čokoládový, tvarohový,... 

OBRAZEM: Dort z chobotnic a vyřezávaná dýně, v Hradci bojovali kuchaři

9.4.2015  16:20
Sladké i slané pokrmy v nejrůznějších podobách a variacích. Takový byl festival Gastro Hradec, který ve čtvrtek obsadil hradecký Aldis. Tisíce lidí si nenechaly ujít soutěžní výstavu kuchařů,... 

Jarní saláty trochu jinak. Zkuste to s chmelem, škardou nebo bršlicí

13.4.2013  1:00
S bazalkou, tymiánem nebo rozmarýnem určitě zacházet umíte. Co takhle zkusit to s chmelem, škardou nebo bršlicí? Přípravu na svěží jarní salát tak můžete spojit s procházkou po lese a loukách. 

Muffiny, bábovka nebo quiche aneb co jsme pekly na Jarmark

22.5.2012  15:06
Sobotní Jarmark už je za námi, módní oblečky a doplňky změnily majitele a z domácích dobrot, které jsme donesly, už nezbyly ani drobečky. Tentokrát jsme se - a nejen proto, že jsme pozvaly... 

Jak užít víkend? S pivem, chřestem či středomořskými specialitami

18.5.2012  1:14
Jaro chutná nejen chřestem, což můžete zjistit na slavnostech v Ivančicích, ale také pivem. A to zase prověříte v pražských Holešovicích. A jestli váš mlsný jazýček nebude mít dost, tak se... 

Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů

2.5.2012  1:17
Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a zdravé zeleniny je v plném proudu, a pokud si zajdete třeba na farmářský trh pro pravý český... 

Jarní saláty s chřestem, čekankou, parmazánem či ředkvičkami

28.4.2012  1:51
Po zimě, kdy jsme museli vzít zavděk skleníkovou zeleninou, která přicestovala přes půl kontinentu, se můžeme těšit na saláty z čerstvé zeleniny z českých záhonků. Zkuste některý z následujících... 

Velikonoční hostina s masem i bez. Od jehněčího po zeleninové rizoto

3.4.2012  2:34
Svátky jara jsou zároveň oslavou nových sezonních surovin, ze kterých můžete sestavit pohoštění pro dva i pro celou širokou rodinu. Využijte bylinky, jarní zeleninu i různé druhy masa. Dostatek... 

Jaro na talíři aneb svěží menu podle tří českých šéfkuchařů

28.3.2012  4:42
Čerstvé chutě, svěží barvy, mladé maso a zelené "lupení". Tak vypadá tradiční jarní kuchyně očima mistrů kuchařů, kteří připravili speciální labužnická menu pro čtvrté pokračování oblíbeného... 

Sezona chřestu je v plném proudu, inspirujte se našimi recepty

20.5.2011  1:09
Sezona chřestu začala v dubnu a potrvá padesát dní. Nenechte si ji utéct a zkuste naše recepty. Jednodušší už to nebude. 

Rebarbora pro dietáře a mlsouny. Dejte ji do koláče i salátu

17.5.2011  12:21
Rebarbora původně pochází z Číny a Tibetu. Podle tradiční čínské medicíny je zdrojem vitality. U nás se cení spíše její specifická chuť s nízkou kalorickou hodnotou. Víte, jak ji využít v... 

Na český a moravský chřest si zajděte na festival CHŘESTFEST

14.5.2011  3:46
Český chřest byl do druhé světové války vyhlášený po celé Evropě svou kvalitou a jemností. Bohužel však druhá polovina dvacátého století uvrhla "krále zeleniny" do zapomnění, teď se ale konečně... 

Asparágus neboli chřest. Je tady jeho sezona

22.4.2011  11:12
Je zdravý, dietní, dobře stravitelný, má jemně delikátní chuť a dokonce jsou mu připisovány i afrodisiakální účinky. Chřest. Zelenina, která se od svých nudných parťáků, jako jsou bachraté... 

Velikonoční kuchařka: recepty na maso, dezerty i vaječná jídla

22.4.2011  0:31
Pryč je masopust i období půstu a jarní svátky velikonoční se hlásí na váš stůl. Přinášíme proto recepty na maso, kterým nakrmíte celou rodinu, i dezerty, které k Velikonocům také neodmyslitelně... 

Soutěž o nejzajímavější velikonoční recept vyhrály čokoládové dortíčky

21.4.2011  12:11
Čtenářská soutěž o nejzajímavější velikonoční recept už zná svého vítěze, nebo spíše vítězku. Stala se jí čtenářka Kristýna se svými velikonočními čokoládovými dortíčky. 

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Modernější mazanec

20.4.2011  15:39
Ještě do dnešních 16. hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský recept. Autora toho nejlepšího, který vybereme ve spolupráci s odborníky ze školy vaření... 

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Čokoládový králíček s muffiny

20.4.2011  13:34
Ještě do dnešních 16. hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský recept. Autora toho nejlepšího, který vybereme ve spolupráci s odborníky ze školy vaření... 

Velikonoční soutěž o kurz vaření: nádivkové muffiny

19.4.2011  16:13
Ještě do středy můžete posílat do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský recept příspěvky. Autora toho nejlepšího, který vybereme ve spolupráci s odborníky ze školy vaření Chefparade, odměníme... 

Velikonoce v kuchyni s redaktorkami OnaDnes.cz

18.4.2011  0:21
Těšíte se na Velikonoce? Pokud budete slavit tento svátek v rodinném kruhu, možná vám přijdou vhod tradiční velikonoční recepty, podle kterých se vaří a peče u redaktorek OnaDnes.cz. Ochutnejte... 

Zapojte se do soutěže o nejlepší velikonoční recept

15.4.2011  16:10
Umíte nejlepšího beránka, nejkypřejší mazanec, nejsladší boží milosti nebo nejlahodnější nádivku? Pošlete svůj oblíbený velikonoční recept a vyhrajte kurz vaření.  

Jako příloha i do polévek, salátů i palačinek: špenát desetkrát jinak

15.4.2011  2:06
Listový špenát je sexy, svěží i sytý. Zapomeňte jednou provždy na zelenou břečku ze školní jídelny.  

Zhubněte díky mrkvi, zdravější je vařená

8.4.2011  13:02
Sladká a křupavá jarní mrkev je jednou z mála dobrých stránek dietních jídel. Na mrkev se na rozdíl od některých jiných zelenin dá i těšit a má ještě jednu zvláštnost: je zdravější vařená než... 

Salátové rolky a další křupavé recepty pro vaši linii

1.4.2011  1:00
Chladný, ale přitažlivý. Dietní, ale oblíbený. Takový je salát, který staří Egypťané považovali za zklidňující drogu a my ho milujeme pro téměř nulový obsah kalorií. 

Svěží jarní saláty. Zapojte řapíkatý celer, klíčky i mango

29.3.2011  11:15
Tyto jarní saláty jsme vymysleli speciálně pro ženy. Muži by v nich asi postrádali kousek masa, něco tučného nebo ostrého. Dámy ovšem určitě rády vyzkoušejí netradiční chuťové kombinace i... 

Jarní zeleninová dieta: deset lehkých receptů tentokrát s okurkou

25.3.2011  1:08
Nechť jsou zapomenuty konzervy a zavařovačky, s jarem přišel čas konzumovat pravé dary přírody. Svezte se na vlně nového života a dejte si měsíční zeleninovou kúru. Doplníte vitaminy i energii a... 

Na festivalu chutí a vůní můžete ochutnat jaro

18.3.2011  10:31
V pondělí začne jaro a v ten samý den odstartuje také druhý ročník gastronomického Festivalu chutí s podtitulem Vůně jara. Speciální festivalové menu budete moci po celý měsíc ochutnávat ve... 

Zaútočte na kila zeleninou: další recepty z jarního lehkého jídelníčku

1.5.2010  3:22
Zelenina je podstatnou součástí vyváženého jídelníčku. Je plná vitaminů, minerálů a vlákniny a mívá nízkou energetickou hodnotu. Vyrazte na trhy a dopřejte si jí aspoň půl kila denně. 

Další várka receptů na jídla plná bylinek, která vám zpříjemní dietu

24.4.2010  1:07
Jestli si chcete hubnutí užívat a ne "protrpět", využívejte chuťové mágy v podobě bylinek. Přidáte-li je do jídla, hned bude chutnat lépe, saláty s nimi získávají úplně jiné grády, jsou plné...