Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Jarní kuchařka

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

Grilování (ilustrační foto)
26. května 2018

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

Ředkvičky a jejich příbuzné
18. května 2018

Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

chřest bílý a zelený
21. dubna 2018

Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

Pikantní jehněčí kýta
14. dubna 2018

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...

Beránek jako symbol Velikonoc. Kde se vzal a jakého letos upéct?

Beránek
30. března 2018

Na Hod boží by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Beránek. Recept na tuto tradiční velikonoční...

OBRAZEM: Dort z chobotnic a vyřezávaná dýně, v Hradci bojovali kuchaři

Soutěžní exponáty hodnotila přísná komise složená z profesionálních kuchařů....
9. dubna 2015

Sladké i slané pokrmy v nejrůznějších podobách a variacích. Takový byl festival Gastro Hradec,...

Jarní saláty trochu jinak. Zkuste to s chmelem, škardou nebo bršlicí

Salát z chmelových výhonků s marinovaným tofu
13. dubna 2013

S bazalkou, tymiánem nebo rozmarýnem určitě zacházet umíte. Co takhle zkusit to s chmelem, škardou...

Muffiny, bábovka nebo quiche aneb co jsme pekly na Jarmark

Ilustrační snímek
22. května 2012

Sobotní Jarmark už je za námi, módní oblečky a doplňky změnily majitele a z domácích dobrot, které...

Jak užít víkend? S pivem, chřestem či středomořskými specialitami

18. května 2012

Jaro chutná nejen chřestem, což můžete zjistit na slavnostech v Ivančicích, ale také pivem. A to...

Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů

2. května 2012

Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a...

Jarní saláty s chřestem, čekankou, parmazánem či ředkvičkami

28. dubna 2012

Po zimě, kdy jsme museli vzít zavděk skleníkovou zeleninou, která přicestovala přes půl kontinentu,...

Velikonoční hostina s masem i bez. Od jehněčího po zeleninové rizoto

3. dubna 2012

Svátky jara jsou zároveň oslavou nových sezonních surovin, ze kterých můžete sestavit pohoštění pro...

Jaro na talíři aneb svěží menu podle tří českých šéfkuchařů

28. března 2012

Čerstvé chutě, svěží barvy, mladé maso a zelené "lupení". Tak vypadá tradiční jarní kuchyně očima...

Sezona chřestu je v plném proudu, inspirujte se našimi recepty

20. května 2011

Sezona chřestu začala v dubnu a potrvá padesát dní. Nenechte si ji utéct a zkuste naše recepty....

Rebarbora pro dietáře a mlsouny. Dejte ji do koláče i salátu

17. května 2011

Rebarbora původně pochází z Číny a Tibetu. Podle tradiční čínské medicíny je zdrojem vitality. U...

Na český a moravský chřest si zajděte na festival CHŘESTFEST

14. května 2011

Český chřest byl do druhé světové války vyhlášený po celé Evropě svou kvalitou a jemností. Bohužel...

Asparágus neboli chřest. Je tady jeho sezona

22. dubna 2011

Je zdravý, dietní, dobře stravitelný, má jemně delikátní chuť a dokonce jsou mu připisovány i...

Velikonoční kuchařka: recepty na maso, dezerty i vaječná jídla

22. dubna 2011

Pryč je masopust i období půstu a jarní svátky velikonoční se hlásí na váš stůl. Přinášíme proto...

Soutěž o nejzajímavější velikonoční recept vyhrály čokoládové dortíčky

21. dubna 2011

Čtenářská soutěž o nejzajímavější velikonoční recept už zná svého vítěze, nebo spíše vítězku. Stala...

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Modernější mazanec

20. dubna 2011

Ještě do dnešních 16. hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...

Velikonoční soutěž o kurz vaření: Čokoládový králíček s muffiny

20. dubna 2011

Ještě do dnešních 16. hodin můžete posílat příspěvky do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský...

Velikonoční soutěž o kurz vaření: nádivkové muffiny

19. dubna 2011

Ještě do středy můžete posílat do soutěže o nejlepší velikonoční čtenářský recept příspěvky. Autora...

Velikonoce v kuchyni s redaktorkami OnaDnes.cz

18. dubna 2011

Těšíte se na Velikonoce? Pokud budete slavit tento svátek v rodinném kruhu, možná vám přijdou vhod...

Zapojte se do soutěže o nejlepší velikonoční recept

15. dubna 2011

Umíte nejlepšího beránka, nejkypřejší mazanec, nejsladší boží milosti nebo nejlahodnější nádivku?...

Jako příloha i do polévek, salátů i palačinek: špenát desetkrát jinak

15. dubna 2011

Listový špenát je sexy, svěží i sytý. Zapomeňte jednou provždy na zelenou břečku ze školní jídelny.

Zhubněte díky mrkvi, zdravější je vařená

8. dubna 2011

Sladká a křupavá jarní mrkev je jednou z mála dobrých stránek dietních jídel. Na mrkev se na rozdíl...

Salátové rolky a další křupavé recepty pro vaši linii

1. dubna 2011

Chladný, ale přitažlivý. Dietní, ale oblíbený. Takový je salát, který staří Egypťané považovali za...

Svěží jarní saláty. Zapojte řapíkatý celer, klíčky i mango

29. března 2011

Tyto jarní saláty jsme vymysleli speciálně pro ženy. Muži by v nich asi postrádali kousek masa,...

Jarní zeleninová dieta: deset lehkých receptů tentokrát s okurkou

25. března 2011

Nechť jsou zapomenuty konzervy a zavařovačky, s jarem přišel čas konzumovat pravé dary přírody....

Na festivalu chutí a vůní můžete ochutnat jaro

18. března 2011

V pondělí začne jaro a v ten samý den odstartuje také druhý ročník gastronomického Festivalu chutí...

Zaútočte na kila zeleninou: další recepty z jarního lehkého jídelníčku

1. května 2010

Zelenina je podstatnou součástí vyváženého jídelníčku. Je plná vitaminů, minerálů a vlákniny a mívá...

Další várka receptů na jídla plná bylinek, která vám zpříjemní dietu

24. dubna 2010

Jestli si chcete hubnutí užívat a ne "protrpět", využívejte chuťové mágy v podobě bylinek....