Jarní kuchařka

Krásný bodlák ze Středozemí. Artyčok využijete na pizzu, do salátu i k masu

16. března 2024

Zelenina, která na první pohled připomíná velký květ růže nebo něco mezi květákem a bodlákem (však...

Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity

29. dubna 2023

A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...

Je lepší zelenina syrová, nebo tepelně upravená? Záleží na ročním období

16. července 2022

Je sice pravda, že vařením, dušením, smažením nebo pečením se ztrácejí vitaminy, ale tepelná úprava...

Klíčky plné energie i chutí. Vypěstujte si vlastní elixír mládí a zdraví

11. června 2022

Potřebujeme jíst, abychom žili, zároveň ale potřebujeme jíst kvalitně a dobře, abychom zůstali...

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Střední

70 min

Klasického velikonočního beránka každý z nás peče minimálně jednou za rok. Podle velikosti formy...

Parádní květnová grilovačka. Burger, karbanátky, kuře i špíz s vůní Asie

23. května 2020

Co je na jarním a předletním počasí nejkrásnější? Že můžeme vařit i jíst venku. Stačí jen vytáhnout...

Zdravé nemusí znamenat drahé. Jak vařit rodině s omezeným rozpočtem

9. května 2020

Když se řekne zdravé jídlo, možná vám před očima naskočí celozrnný chlebíček s avokádem posypaný...

Láska prochází žaludkem. Překvapte svou polovičku zamilovanými dobrotami

1. května 2020

Opravdová láska prochází žaludkem a kdy jindy se můžete realizovat v kuchyni než teď. Než si...

Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem

25. dubna 2020

Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...

Pro zdraví i štíhlé tělo. Dejte si salát s jarní cibulkou a ředkvičkami

18. dubna 2020

Jaro je sice teprve v rozpuku, ale už nám nabízí nespočet báječných životabudičů, které pomohou...

Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší

14. března 2020

Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...

Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro

7. března 2020

Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe...

Letní osvěžení ze zahrádky. Domácí drinky z bezinky, levandule i růže

8. června 2019

Pokud si v teplých dnech rádi užíváte posezení na zahrádce, terase či balkonu, určitě vám přijdou k...

Rebarbora milovaná i nenáviděná. Dejte ji do koláče, salátu či nápoje

18. května 2019

Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka,...

Pět potravin pro krásu. Projezte se k hezčí pleti i vlasům

8. května 2019

Jídlo je vedle kvalitního spánku a dostatečného pohybu sice jen jednou součástí zdravého životního...

Kam s baby špenátem? Do salátu, smoothie, noků i na pizzu

27. dubna 2019

Je jemný, lahodný a skvělý pro tepelnou úpravu i zastudena. Kromě toho je ale baby špenát příslibem...

Jak naložit s vykoledovanými vejci? Zkuste tlačenku i sekanou v županu

23. dubna 2019

Ať už vám rodinní koledníci nanosili domů hromady vajíček natvrdo, nebo vám prostě doma zbyla, je...

Skvělé velikonoční recepty s jehněčím, telecím i vepřovou panenkou

20. dubna 2019

Svátky jara si na stole žádají něco onačejšího než ve všední den či o běžném víkendu. Uspořádejte...

Čtenářský recept: Beránek jako malovaný

15. dubna 2019  15:02

Velikonoce jsou svátky jara a také skvělých tradičních dobrot, které s nimi máme spojené od...

Malé sladkosti pro oslavu velké noci. Upečte výslužku pro koledníky

12. dubna 2019

Kromě klasického beránka a mazance se na Velikonoce hodí mít po ruce něco malého sladkého nejen pro...

Chřestová sezona je tady. Zkuste ho zapéct do koláče nebo lasagní

6. dubna 2019

Jestli jste se netěšili na jaro kvůli hřejivým slunečním paprskům a zelenající se přírodě, možná...

Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena

23. března 2019

Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť...

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

26. května 2018  9:11

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

18. května 2018

Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

21. dubna 2018

Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

14. dubna 2018

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...

Beránek jako symbol Velikonoc. Kde se vzal a jakého letos upéct?

30. března 2018

Na Hod boží by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Beránek. Recept na tuto tradiční velikonoční...

OBRAZEM: Dort z chobotnic a vyřezávaná dýně, v Hradci bojovali kuchaři

9. dubna 2015  16:20

Sladké i slané pokrmy v nejrůznějších podobách a variacích. Takový byl festival Gastro Hradec,...

Jarní saláty trochu jinak. Zkuste to s chmelem, škardou nebo bršlicí

13. dubna 2013

S bazalkou, tymiánem nebo rozmarýnem určitě zacházet umíte. Co takhle zkusit to s chmelem, škardou...

Muffiny, bábovka nebo quiche aneb co jsme pekly na Jarmark

22. května 2012  15:06

Sobotní Jarmark už je za námi, módní oblečky a doplňky změnily majitele a z domácích dobrot, které...

Jak užít víkend? S pivem, chřestem či středomořskými specialitami

18. května 2012  1:14

Jaro chutná nejen chřestem, což můžete zjistit na slavnostech v Ivančicích, ale také pivem. A to...

Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů

2. května 2012  1:17

Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a...

Jarní saláty s chřestem, čekankou, parmazánem či ředkvičkami

28. dubna 2012  1:51

Po zimě, kdy jsme museli vzít zavděk skleníkovou zeleninou, která přicestovala přes půl kontinentu,...

Velikonoční hostina s masem i bez. Od jehněčího po zeleninové rizoto

3. dubna 2012  2:34

Svátky jara jsou zároveň oslavou nových sezonních surovin, ze kterých můžete sestavit pohoštění pro...

Jaro na talíři aneb svěží menu podle tří českých šéfkuchařů

28. března 2012  4:42

Čerstvé chutě, svěží barvy, mladé maso a zelené "lupení". Tak vypadá tradiční jarní kuchyně očima...

Poradny