Hummus po italsku (100% vegan)
podle Báry Novákové, která má na starosti sociální sítě
Ingredience:
- 1 stroužek česneku
- 5 listů medvědího česneku
- 3 lístky bazalky
- 3 kousky sušených rajčat + lžíce oleje z rajčat pro chuť
- 1 plechovka cizrny
- 2-3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička konopného oleje (není nutný, ale je nesmírně zdravý)
- 1 lžíce tahini sezamové pasty
- špetka himálajské soli
Pracovní postup:
- Do mixovací nádoby vložíme česnek, nahrubo pokrájené listy medvědího česneku a lístky bazalky a sekáme na vysoké otáčky. Vložíme nahrubo nakrájená sušená rajčata a rozsekáme je společně s česnekem a bylinkami. Přidáme scezenou cizrnu, olivový a konopný olej a sekáme/mixujeme směs, dokud nebude hladká.
- Nakonec dodáme tahini pastu a sůl a znovu mixujeme. Záleží jaký používáte stroj, hummus by měl být nadýchaný, jemný a vláčný. Je-li hmota příliš hutná, přidejte olivový olej podle potřeby.