Hrníčkové jahodovo-banánové muffiny se špaldovou moukou
podle redaktorky Petry Barochové
Ingredience:
- trocha mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 bílý jogurt
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 1 banán
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 2 hrnky hladké špaldové mouky
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek jahod
- moučkový cukr na posypání, nemusí být
Pracovní postup:
- Do mísy dáme mléko, olej, jogurt, cukr, vejce a vše dobře promícháme. Poté přidáme rozmačkaný banán, prášek do pečiva, mouku a vše znovu důkladně promícháme.
- Košíčky na muffiny naplníme hotovým těstem do jedné třetiny, přidáme pokrájené jahody, pak naplníme košíčky dalším těstem do zhruba dvou třetin a ještě přidáme jahody na ozdobu navrch.
- Pečeme asi 20 minut na 180 °C.
- Hotové muffiny můžeme posypat moučkovým cukrem.