Směsí pak bílky naplníme a nakonec ještě zdobíme např. kaviárem, proužky uzeného lososa, sardelkami, kousky oliv, plátky ředkviček, proužky cibule, kapary či různými bylinkami.
Náplně do vajec:
Bylinkový krém: rozmělněné žloutky promícháme s majonézou, zeleným pepřem a větším množstvím čerstvých, usekaných bylinek. Ochutíme citrónovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.
Játrový krém: rozmělněné žloutky promícháme s
játrovou paštikou, kterou jsme protlačili přes síto, a se smetanou. Osolíme a ochutíme trochou brandy.Rajčatový krém: rozmělněné žloutky promícháme s
kečupem, s drobně nakrájenou červenou paprikou a nakrájenými olivami. Osolíme a opepříme.Míchaný krém: rozmělněné žloutky promícháme se smetanou, nadrobno nakrájenou šunkou, sladkokyselou okurkou a s
nudličkami hlávkového salátu.Hořčicový krém: rozmělněné žloutky promícháme s
majonézou, středně ostrou hořčicí, ochutíme trochou sardelové pasty, sherry, mírně dosolíme, opepříme.Plněná vejce |