Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Jak snadno a rychle připravit mušle. Za 10 minut jsou na stole

  2:06aktualizováno  2:06
Máte rádi mušle, ale doma si na ně netroufáte? Nakoukněte s námi pod pokličku šéfkuchaře Václava Strohmajera z pražského Bomton Fashion Café a uvidíte, že je jejich příprava snadná a rychlá.

"Když jsou mušle hotové, jsou otevřené, mají krásnou oranžovou barvu a skvěle voní," vysvětluje šéfkuchař a nám nezbývá, než popřát vám dobrou chuť.

Mušle s rajčaty, česnekem, smetanou a bylinkami

  • 600 g mušlí (slávky)
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 2 rajčata
  • 1dl 30% smetany
  • bylinky (petržel, provensálské koření)
  • sůl
  • pepř

1. Na rozpálený olej v kastrolu vsypeme čerstvé, očištěné a oprané slávky.

2. Přikryjeme pokličkou, a když se slávky začnou otvírat, přidáme najemno pokrájený česnek, nakrájená rajčata a nasekané bylinky. Osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou.

3. Nakonec přidáme smetanu a na malou chvilku ještě zakryjeme pokličkou.

4. Mušle přendáme i se šťávou na velký hluboký talíř. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

Mušle s řapíkatým celerem, koriandrem a bílým vínem

Mušle s řapíkatým celerem, koriandrem a bílým vínem
  • 600 g mušlí (slávky)
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 10 lístků čerstvého koriandru
  • 1,5 dl bílého vína
  • sůl
  • pepř

1. Na rozpálený olej v kastrolu vsypeme čerstvé, očištěné a oprané slávky.

2. Na půl minuty zakryjeme pokličkou a pak přidáme nakrájený řapíkatý celer a nasekaný koriandr. Osolíme, opepříme a zakryjeme pokličkou.

3. Jako poslední přilijeme bílé víno a na malou chvilku ještě přiklopíme.

4. Hotové mušle přendáme i se šťávou na velký hluboký talíř. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

Autor:




Nejčtenější

Jana Bělobrádková se stará o tři děti.
Bartošová, Bělobrádková a Babišová: Své manžely v politice podporujeme

Bez podpory své partnerky žádný politik dlouhodobě neuspěje. Kdo stojí po boku nejvýraznějších osobností letošních voleb? Oslovili jsme manželky lídrů...  celý článek

Martina Formanová
Do mobilu jsem Milošovi nikdy nechodila, říká Martina Formanová

Více než dvacet let žije v Americe, přesto svoji poslední knihu Povídky na tělo situovala spisovatelka Martina Formanová do Česka. „Pořád víc rozumím vztahům...  celý článek

Iva Frühlingová (11. října 2017)
Iva Frühlingová: Každá máma si občas potřebuje odpočinout od dětí

Bývalá modelka a zpěvačka Iva Frühlingová (35) se ukázala po delší době ve společnosti. Rozpovídala se o mateřství na plný úvazek, nové knize a nápadech na...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

Další z rubriky

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Nestíháte? Tyhle účesy zvládnete za 5 minut
Nestíháte? Tyhle účesy zvládnete za 5 minut

Nestíháte rande, pracovní schůzku nebo hodit děti do školy? Máme pro vás tipy na účesy, které budete mít hotové do 5 min... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.