Recepty z jahod

Výrobci zmrzlin chválí sezonu, Češi si rádi připlatí i za dražší druhy

Jahodový sorbet s thaiskou bazalkou (veganská zmrzlina)
28. srpna 2017

Výrobci zmrzliny si pochvalují letošní sezonu. Na mnoha místech stojí v horkých letních dnech...

Klíčem úspěchu bylo poznat soupeře, říká spoluautorka oceněného glukoměru

Barbora Suchanová s glukometrem, který tým vyvinul. Je velký jako platební...
17. srpna 2017

Trojice českých studentů vytvořila výjimečný měřič cukru v krvi dětí. S vynálezem vyhráli...

Tekutá letní romantika. Sangria s ovocem, ledový čaj i vanilkové latté

Sangria s ovocem a mátou
8. srpna 2017

Teprve se těšíte na letošní zaslouženou dovolenou? Nebo už ji máte za sebou a při prohlížení fotek...

Zjistěte, co večeří jeden z nejsilnějších mužů světa Jiří Tkadlčík

Jahodové knedlíky
5. srpna 2017

Kdo někdy slyšel o silovém tréninku, tuší, že zde se štíhlou linií příliš nepochodí. Přečtěte si,...

Tristní bilance prodejců jahod na severu Moravy: dva ze tří porušili zákon

Brigádnice Eva Pláničková sklízí první dozrávající jahody na plzeňské plamntáži u Kalikovského mlýna
31. července 2017

Většina obchodníků prodávajících v Moravskoslezském a Olomouckém kraji jahody, jejichž stánky...

Do Rakouska jezdíme pro potraviny kvůli vyšší kvalitě, tvrdí Jihočeši

Potraviny (ilustrační foto)
26. července 2017

V Rakousku zatím lidé nepociťují, že by Jihočeši více jezdili za místním zbožím. Velká část z nich...

Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

Jogurtové pohlazení s borůvkami
15. července 2017

Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii,...

Domácí ovocná šťáva jako cukrová bomba i domácí limonády bez cukru

Citronový sirup má při použití hnědého třtinového cukru krásně medovou barvu....
12. července 2017

Studená čistá voda se dá pít po celý rok, jenže v létě máme přece jen větší spotřebu tekutin. A...

Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

8. července 2017

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili...

Vyzkoušejte letní kosmetický gejzír. Dopřejte pleti osvěžující ovoce

5. července 2017

Léto je oslavou barev a svěžích vůní, a proto se k nám dostává spoustu krásných produktů...

Brexit způsobil jahodovou krizi, Británii chybí levní sběrači z ciziny

3. července 2017

Blížící se brexit bude mít velký dopad také na jeden z největších britských zemědělských sektorů....

Tipy na zajímavé weby: Kde si zdarma natrhat ovoce, ukáže on-line mapa

3. července 2017

Třešně, jahody, ale také bylinky, ořechy, ale i další úrodu můžete sklízet zdarma. Kam na plody...

V nové chebské komunitní zahradě se už zelenají první výpěstky

2. července 2017

Brambory, jahody, kedlubny. A taky kopr nebo levandule rostou na záhonech komunitní zahrady, jen...

Vaření mi pomáhalo překonat bolest, říká podnikatelka s marmeládami

2. července 2017

Její marmelády jsou vyhlášené. Za čtyři roky se Hana Šindlerová z nuly vypracovala v úspěšnou...

Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat

27. června 2017

Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními...

Cesta ke sladkým jahodám vede přes bolavá záda a babské klepy

20. června 2017

U Turnova sklízejí lidé jahody pro svoji potřebu. Kilo stojí 45 korun. Je to zhruba o dvacetikorunu...

Obliba samosběru jahod roste. Kdo si je natrhá sám, výrazně ušetří

17. června 2017

Na severu Čech je v plném proudu sklizeň jahod. Rozjíždějí se také ve velkém samosběry. Lidé mají o...

Ohnout hřbet se vyplatí, potvrzují opět sběrači jahod

14. června 2017

Začala sezona jahod. Ne každý si však lahodné plody může vypěstovat na vlastní zahrádce. Pro ty,...

Tvarohové knedlíky s jahodami oživují vzpomínky na prázdniny u babičky

14. června 2017

Tvarohové knedlíky v sobě spojují dvě naše úžasné suroviny – tvaroh a první jahody v sezoně. A také...

Veganská zmrzlina: jahodový sorbet s thajskou bazalkou

11. června 2017

„Pamatuju si, když jsem před mnoha lety ještě pracoval pro italské zmrzlináře, s jakým neúspěchem...

V místě, kde chtěl podnikatel stavět Tančící dům, nevydržela ani tržnice

9. června 2017

Areál s dřevěnými stánky u Mahlerova parku už je kvůli nezájmu lidí zamčený. Tržnice, kterou...

Jahodové mámení. Hurá, konečně je tady nejsladší sezóna v roce

3. června 2017

Nedá se nic dělat, jahody prostě musí milovat každý. Ať už jen tak posypané cukrem a s kopečkem...

Jahodová sezona: dejte si je dvakrát. Jednou na talíř, podruhé na pleť

30. května 2017

Jahoda je nejen chutná bobule, známá a milovaná všemi od dětství, skvěle také poslouží jako...

V Českém ráji vyrůstá dům plný jahod, lidé si je mohou natrhat sami

24. května 2017

Jahodový dům, kde se budou dělat džemy, marmelády, mošty i sirupy, vyrůstá v jednom z...

Zemědělci dostanou desítky milionů za mrazy poničenou úrodu

19. května 2017

Desítky milionů korun vyplatí pojišťovny českým zemědělcům za škody, které jim dubnu a v květnu...

Na jaře kapři potřebují sladké příchutě, nemají rádi velká boilies

7. května 2017

Kapr je v českých vodách nejběžnější ryba. Ale na jaře jsou přece jen opatrnější. Jakub Vágner s...

Máte to rádi kyselé? Pozvěte do kuchyně rebarboru

6. května 2017

Reveň bývala v dobách nedostatku šikovnou náhradou ovoce do kompotů, koláčů nebo marmelád. Možná si...

Krásná pleť ve třech krocích. Dopřejte jí vitaminy, vodu a krémy

27. dubna 2017

Zdravý životní styl se netýká pouze správného fungování těla, ale odráží se i na pokožce. Čím více...

Pudink v hlavní roli. Sladkosti, které se rozplynou na jazyku

25. dubna 2017

Jedna z nejobyčejnějších kuchyňských ingrediencí bývá obvykle spojována jen s dětskými svačinkami....

Problém nejsou dubnové mrazy, ale březnové teplo, říká pěstitel jahod

23. dubna 2017

Chladné teploty posledních dní způsobily škody na ovoci včetně jahod. Podle spolumajitele největší...

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25. března 2017

Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani,...

Aztékové věděli, co je dobré. Zdravé dezerty s chia semínky

11. března 2017

O superpotravině z Latinské Ameriky jste určitě už slyšeli. Možná jste se ale ještě neodhodlali...

Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody

14. února 2017

Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou...

Syntetické vitaminy v porovnání s přírodními prohrávají, ukázala studie

19. ledna 2017

Polykáte je v naději, že si tak zajistíte železné zdraví. Ale mají syntetické vitaminy vůbec...

TELEVIZIONÁŘ: Temný Kraj, navíc temná Bohéma. Světlo dodá až Jean Gabin

14. ledna 2017

Temný, temnější, nejtemnější. Módní zaklínadlo obestírá premiérovou nabídku, až se člověk diví...

Když v zimě vstupujete na trávník, promění se jako rozmražená jahoda

6. ledna 2017

Jako se ze zmražené jahody stane po vyndání z mrazničky nechutná kejda, stejně se bude chovat...