Muffiny s jahodami a šlehačkou
Ingredience na 12 kusů:
- Na těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- Na dokončení:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 150 g čerstvých jahod
Pracovní postup:
- V mléce rozšleháme vejce, přidáme moučkový a vanilkový cukr a po lžicích přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Vzniklé těsto pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce rozdělíme do vymazaných důlků muffinové formy (můžeme je také vyložit papírovými košíčky).
- Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi půl hodiny.
- Necháme vychladnout a pak prokrojíme.
- Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Jahody nakrájíme.
- Rozkrojené muffiny plníme šlehačkou i nakrájenými jahodami a přiklopíme.