Doporučujeme

Jablka smažená v těstíčku

- Lahůdka, kterou jsme pro vás tentokrát připravili, je opravdu výjimečná. V letních dnech udělá radost nejen dětem, ale i nečekané návštěvě. Příprava je snadná a potřebujete na ní pouze jablka, mléko, polohrubou mouku, cukr, trochu rumu, vejce a na obalení moučkový cukr, který můžete smíchat se skořicí.

1 kg jablek

Těstíčko:
1/8 l mléka
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžička cukru
1 lžíce rumu
1 vejce

Do mísy dáme mléko, promícháme s polohrubou moukou, cukrem, rumem a nakonec přidáme vejce. Jablka oloupeme, vykrojíme jim jaderníky a nakrájíme je příčně na 1 cm silné plátky. Plátky jablek namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku. Hotové necháme okapat na papírových ubrouscích. Nakonec polovinu jablek obalíme v moučkovém cukru.

Jablka smažená v těstíčku, které jsou v létě ideálním moučníkem.


  • Vybrali jsme pro Vás