Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z jablek

Zeman dostal v Asii koninu, do Česka však maso nesmí. Hrozí i pokuta

27.11.2014  15:20
Prezident Miloš Zeman dostal od kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva dárek, který si s sebou však nesmí přivézt domů: bednu koňského masa. Podle veterinářů totiž živočišné produkty ze...  celý článek

Zemana v Kazachstánu poctili bednou koňského masa. Předá ho Kmoníčkovi

27.11.2014  11:31
Český prezident Miloš Zeman si z návštěvy Kazachstánu a Tádžikistánu přiveze obraz, bednu jablek a bednu koňského masa. Dary mu věnoval jeho kazašský protějšek Nursultan Nazarbajev. Zeman to...  celý článek

Osvědčený recept na pivní štrúdl. Potřebovat budete i rozpálený hrnec

26.11.2014  0:00
Poctivé vepřové sádlo, světlé pivo a jablka ze zahrady, to jsou hlavní ingredience klasiky, která nezklame.  celý článek

Čtenářský recept: Podzimní salát se zkaramelizovanou hruškou a ořechy

21.11.2014  0:46
Tento salát se perfektně hodí pro zimní dny, kdy je sychravé počasí a vy máte chuť na něco dobrého . Jen co jsem uviděla na farmářských trzích řepu a hrušky, neváhala jsem. Tento salát jsem si...  celý článek

VIDEO: Jedlý papír gorilám zachutnal, zajedly ho křížalami i zeleninou

11.11.2014  0:11
Už před devátou ráno začaly v neděli přípravy na oslavu 23. narozenin samce Richarda. Chovatelům ji za odměnu pomáhali připravit prvňáčci, kteří shromáždili nejvíce vysloužilých mobilních...  celý článek

Už žádné lahve s vínem. V Jablonci budou rozdávat vlastní jablkovici

10.10.2014  8:37
Je vysoká, štíhlá, hladká a uvnitř voní a chutná po jablkách. Řeč je o lahvi s pálenkou, která se stala zbrusu novým propagačním předmětem Jablonce nad Nisou. Dostávat ji budou v upomínku...  celý článek

Jablka nadívejte ořechy, zapečte do žemlovky nebo opijte do koláče

4.10.2014  1:40
Vůně a chuť jablek neodmyslitelně patří k podzimu. Pokud už vás omrzel štrúdl, vyzkoušejte jablečný koláč se ciderem nebo recept na pečená jablka plněná ořechy. Nezklame vás ani klasická...  celý článek

Co jsme pekly na Jarmark: jablečný koláč, makovec a rychlé brownies

27.9.2014  0:18
Minulý víkend mohli někteří z vás za drobný příspěvek na charitu ochutnat naše buchty a koláče na Jarmarku OnaDnes.cz. Pokud jste to nestihli, můžete se nechat inspirovat našimi recepty a...  celý článek

Při přípravě kvasu pro pálenici hlídejte hlavně teplotu a deku

23.9.2014  0:00
Říká se, že kudy teče zkapalněné ovoce, tudy léčí. Než ho odvezete vypálit, musíte z něj připravit kvas. Od jeho kvality se pak odvíjí i kvalita pálenky.  celý článek

Náklaďák s jablky uvázl kvůli defektu na přejezdu, smetl ho vlak

17.9.2014  11:25, aktualizováno  14:00
Velkou smůlu měl šofér náklaďáku naloženého jablky. Kvůli defektu zůstal ve Čtveříně poblíž Turnova stát přímo na železničním přejezdu. Dispečer už nestihl přibližující se soupravu zastavit a...  celý článek

Děti vědí, jak vypadá zajíc nebo kráva a ani smrt není v této školce tabu

12.9.2014  12:42
Ve třech letech dobře vědí, jak vypadá zajíc, kůň nebo kráva. Houby znají nejen z knížky. Umí si nakrájet jablko a na bubínek zabubnovat jednoduchou melodii. Z kaštanů klidně postaví zvířátko....  celý článek

Mléko poprvé po dvou letech zlevňuje. Kvůli ruským sankcím

10.9.2014  14:40
Ruské sankce mají vedle jablek další hmatatelný dopad na ceny potravin v tuzemsku. Výkupní cena mléka zlevnila o dvacet haléřů na litr, tedy o 2,2 procenta. Pokles je sice nízký, ale první za...  celý článek

Z ovoce už studentka z Třebíče umí vyřezat divy. A přejde k cukroví

6.9.2014  12:52
Studentka třebíčské hotelové školy Eliška Vostalová se chystá na další šampionát v dekorativním vyřezávání ovoce. „Proti světové špičce nám ještě něco chybí,“ uznává dívka. Mistry oboru lze...  celý článek

Upravit záhon, nakrmit morče. Na sladkosti v lesní školce ale zapomeňte

3.9.2014  20:42
Rozloučí se s maminkou, najdou klacík na luk a rozkrájí jablko. Tím začíná ráno šestnácti dětí v lesní mateřské školce Šárynka. V zahradě v Šáreckém údolí ohraničené z jedné strany potokem a z...  celý článek

Chutě dalekého Maroka: hovězí kebab, jehněčí burger i mandlové bochánky

23.8.2014  0:14
Vytvořte si ve své kuchyni nebo na zahradě exotickou atmosféru za každého počasí. Pomůžou tomu lahodné chutě a vůně kuchyně inspirované Marokem. Suroviny jsou přitom snadno k sehnání u českých...  celý článek

Voskování i koupel v chloru. Co se děje s jídlem, než ho koupíte

19.8.2014  4:07
Někdy je těžké odhalit, co všechno se vlastně skrývá v obyčejném chlebu nebo v zářivě se lesknoucím jablku, které tak láká k zakousnutí. Cesta jídla na náš stůl je někdy velmi zdlouhavá a často...  celý článek

Deppova dcera začíná v 15 letech s hraním, její matce se to nelíbí

3.8.2014  13:23
Že jablko nepadá daleko od stromu, potvrzují často děti z hereckých rodin. Dcera Angeliny Jolie a Brada Pitta Vivienne si zahrála s maminkou ve filmu Zloba: Královna černé magie. Nyní se před...  celý článek

Španělská jídla jsou na léto ideální

27.7.2014  0:52
Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné dominantní jídlo se nedá. Všechno navíc „komplikují“ rozdílné chutě obyvatel jednotlivých...  celý článek

Na začátku investovali 20 tisíc, už mají šest zaměstnanců a rostou

19.7.2014  0:00
Vyrábět cider byl jen takový nápad, který se před skoro pěti lety zrodil v jedné dejvické hospodě nad nápojovým lístkem. Dnes mají Cyril Holub a Ondřej Frunc prosperující podnik, kde vyrábějí...  celý článek

Jedno jablko denně zlepší ženám sexuální život, zjistili vědci

16.7.2014  12:30
V anglicky mluvících zemích známé přísloví tvrdí, že jedno jablko denně ochrání vaše zdraví. Podle aktuálního výzkumu italských vědců pak jablka přispívají i k lepšímu prožitku ze sexu u...  celý článek

Ovoce pro lepší pleť. Jahody chrání před sluncem, borůvky zbaví únavy

2.7.2014  2:30
To, že ovoce prospívá zdraví, nám říkali už ve školce. Naše pokožka není výjimkou. Plody bohaté na vitaminy a antioxidanty ji ozdravují, vyživují i chrání. A protože zdravá pleť je krásná pleť,...  celý článek

Coleslaw a jeho křupaví a svěží salátoví bratři

18.5.2014  3:30
Pokud se vám nechce do podezřelé anglické výslovnosti, říkejte mu zelný salát. To je totiž pravý význam anglického názvu coleslaw (vyslovuje se kólsló), který pochází z nizozemského slova...  celý článek

Pečený jehněčí hřebínek, povidlové perky a další slovenské lahůdky

10.5.2014  2:23
Slovensko, to je padesát tisíc kilometrů čtverečních gastronomických zážitků. Díky své geografické poloze se vždycky mohlo pochlubit kuchyní mnoha chutí, vůní a barev. Tak proč si její kousek...  celý článek

Antioxidanty a pleť: lékařky odpovídají na nejčastější otázky

24.4.2014  3:00
Antioxidanty zažívají módní vlny. Jednou se o nich mluví jako o zázračných prostředcích, jak získat zdraví a krásu, příště jako o látkách zbytečných či dokonce nezdravých. Pravda je nejspíš...  celý článek

Občanský zákoník věří ve zdravý rozum. Zjistěte, zda se v něm vyznáte

18.4.2014  1:00
Nový občanský zákoník vtrhl od ledna 2014 do našeho života a nevyhnul se ani oblasti bydlení. Vypadá to, že vše je jinak. Změny se týkají nejen katastru nemovitostí, ale také sousedských vztahů...  celý článek

Jak správně snídat? Rady pro hubnoucí, děti i dospělé

11.4.2014  2:04
Snídaně je start do nového dne, a pokud to jen trochu jde, měli bychom si na ni udělat čas. Výhodou je, že ráno můžeme jíst i více jednoduchých cukrů. Vždy ale musíme myslet na dostatek všech...  celý článek

Jíme dehet i lidské vlasy. Jaká jsou další děsivá fakta o jídle?

8.4.2014  0:00
Jídlo dnes nemůže jen chutnat, musí taky dobře vypadat. Výrobci ovšem někdy k vylepšení vzhledu používají ingredience, které by mnozí lidé sotva vzali do pusy, kdyby věděli, z čeho pocházejí....  celý článek

Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček

5.4.2014  0:00
Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit o celý náš jídelníček, který můžete vyzkoušet. Jen je třeba dodržovat přesně určené porce,...  celý článek

Vyzkoušely jsme detox organismu, nejvíc nám chyběla káva

3.4.2014  9:22
Zdravý organismus má dostatek schopností zbavovat se průběžně cizorodých a odpadních látek. Občas ale není na škodu mu trochu pomoci a zkusit detox, který organismus očistí důkladně. Takovou...  celý článek

Velikonoční trhy v Praze se ponesou v barvách duhy. Začínají v sobotu

2.4.2014  19:07
Dekorace v barvách duhy. To bude společný výrazný prvek letošních pražských velikonočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí. Začínají tuto sobotu a potrvají až do 27. dubna....  celý článek

Pochutnejte si na červené řepě v lívancích, kroketách i burgeru

15.3.2014  2:58
Červenou řepu si mnohý z nás vybaví jen jako kyselý salát ze školní jídelny, který, když na něco ukápl, už nikdy nezmizel. Zkušený labužník si ale zamne ruce, protože má před sebou nekonečně...  celý článek

Česnek jako vzor. České ovoce a zelenina bojují o zákazníky

11.3.2014  15:22
"Zachrání někdo českou zeleninu a ovoce?" ptají se pěstitelé. Bude to vláda, nebo zákazník? Od politiků si zemědělci slibují lepší cílení dotací a v koutku duše věří, že trend rostoucích dovozů...  celý článek

Hubněte podle typu postavy. Jablku pomůže běh, chilli papričce činky

4.3.2014  4:05
Zoufale se snažíte zbavit se přebytečných kilogramů a stále bez úspěchu? Možná je to kvůli tomu, že při hubnutí nerespektujete svůj specifický typ postavy. Poradíme vám, jak hubnout, když...  celý článek

Jana Šulcová: Byla to klika, práskla jsem řasami a chlapi mě milovali

17.2.2014  4:45
Herečka a femme fatale 70. a 80. let Jana Šulcová novinářům příliš nevěří. O to cennější jsou její upřímné vzpomínky na bolesti i štěstí a vyprávění o návratu na výsluní.   celý článek

Papája. Ovoce, které štěpí bílkoviny a umí zkřehčit i maso chobotnice

5.2.2014  0:00
Lahodná, téměř lososově zbarvená dužnina ovoce, které má pro nás pořád maximální exotický náboj, jednoznačně stojí za ochutnání. Papája je většinou k dostání jen ve specializovaných obchodech,...  celý článek

Móda místo diety. Stylistka radí, jak na souměrnou postavu

28.1.2014  4:30
Zdravá strava a pravidelné cvičení jsou chvályhodné, ale genetické dispozice tak docela nezměníme. Někdo má prostě silnější boky, někdo užší pas nebo vyvinutý hrudník. Nic z toho ale není důvod...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.