Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z jablek

Chutě dalekého Maroka: hovězí kebab, jehněčí burger i mandlové bochánky

23.8.2014  0:14
Vytvořte si ve své kuchyni nebo na zahradě exotickou atmosféru za každého počasí. Pomůžou tomu lahodné chutě a vůně kuchyně inspirované Marokem. Suroviny jsou přitom snadno k sehnání u českých...  celý článek

Voskování i koupel v chloru. Co se děje s jídlem, než ho koupíte

19.8.2014  4:07
Někdy je těžké odhalit, co všechno se vlastně skrývá v obyčejném chlebu nebo v zářivě se lesknoucím jablku, které tak láká k zakousnutí. Cesta jídla na náš stůl je někdy velmi zdlouhavá a často...  celý článek

Deppova dcera začíná v 15 letech s hraním, její matce se to nelíbí

3.8.2014  13:23
Že jablko nepadá daleko od stromu, potvrzují často děti z hereckých rodin. Dcera Angeliny Jolie a Brada Pitta Vivienne si zahrála s maminkou ve filmu Zloba: Královna černé magie. Nyní se před...  celý článek

Španělská jídla jsou na léto ideální

27.7.2014  0:52
Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné dominantní jídlo se nedá. Všechno navíc „komplikují“ rozdílné chutě obyvatel jednotlivých...  celý článek

Na začátku investovali 20 tisíc, už mají šest zaměstnanců a rostou

19.7.2014  0:00
Vyrábět cider byl jen takový nápad, který se před skoro pěti lety zrodil v jedné dejvické hospodě nad nápojovým lístkem. Dnes mají Cyril Holub a Ondřej Frunc prosperující podnik, kde vyrábějí...  celý článek

Jedno jablko denně zlepší ženám sexuální život, zjistili vědci

16.7.2014  12:30
V anglicky mluvících zemích známé přísloví tvrdí, že jedno jablko denně ochrání vaše zdraví. Podle aktuálního výzkumu italských vědců pak jablka přispívají i k lepšímu prožitku ze sexu u...  celý článek

Ovoce pro lepší pleť. Jahody chrání před sluncem, borůvky zbaví únavy

2.7.2014  2:30
To, že ovoce prospívá zdraví, nám říkali už ve školce. Naše pokožka není výjimkou. Plody bohaté na vitaminy a antioxidanty ji ozdravují, vyživují i chrání. A protože zdravá pleť je krásná pleť,...  celý článek

Coleslaw a jeho křupaví a svěží salátoví bratři

18.5.2014  3:30
Pokud se vám nechce do podezřelé anglické výslovnosti, říkejte mu zelný salát. To je totiž pravý význam anglického názvu coleslaw (vyslovuje se kólsló), který pochází z nizozemského slova...  celý článek

Pečený jehněčí hřebínek, povidlové perky a další slovenské lahůdky

10.5.2014  2:23
Slovensko, to je padesát tisíc kilometrů čtverečních gastronomických zážitků. Díky své geografické poloze se vždycky mohlo pochlubit kuchyní mnoha chutí, vůní a barev. Tak proč si její kousek...  celý článek

Antioxidanty a pleť: lékařky odpovídají na nejčastější otázky

24.4.2014  3:00
Antioxidanty zažívají módní vlny. Jednou se o nich mluví jako o zázračných prostředcích, jak získat zdraví a krásu, příště jako o látkách zbytečných či dokonce nezdravých. Pravda je nejspíš...  celý článek

Občanský zákoník věří ve zdravý rozum. Zjistěte, zda se v něm vyznáte

18.4.2014  1:00
Nový občanský zákoník vtrhl od ledna 2014 do našeho života a nevyhnul se ani oblasti bydlení. Vypadá to, že vše je jinak. Změny se týkají nejen katastru nemovitostí, ale také sousedských vztahů...  celý článek

Jak správně snídat? Rady pro hubnoucí, děti i dospělé

11.4.2014  2:04
Snídaně je start do nového dne, a pokud to jen trochu jde, měli bychom si na ni udělat čas. Výhodou je, že ráno můžeme jíst i více jednoduchých cukrů. Vždy ale musíme myslet na dostatek všech...  celý článek

Jíme dehet i lidské vlasy. Jaká jsou další děsivá fakta o jídle?

8.4.2014  0:00
Jídlo dnes nemůže jen chutnat, musí taky dobře vypadat. Výrobci ovšem někdy k vylepšení vzhledu používají ingredience, které by mnozí lidé sotva vzali do pusy, kdyby věděli, z čeho pocházejí....  celý článek

Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček

5.4.2014  0:00
Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit o celý náš jídelníček, který můžete vyzkoušet. Jen je třeba dodržovat přesně určené porce,...  celý článek

Vyzkoušely jsme detox organismu, nejvíc nám chyběla káva

3.4.2014  9:22
Zdravý organismus má dostatek schopností zbavovat se průběžně cizorodých a odpadních látek. Občas ale není na škodu mu trochu pomoci a zkusit detox, který organismus očistí důkladně. Takovou...  celý článek

Velikonoční trhy v Praze se ponesou v barvách duhy. Začínají v sobotu

2.4.2014  19:07
Dekorace v barvách duhy. To bude společný výrazný prvek letošních pražských velikonočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí. Začínají tuto sobotu a potrvají až do 27. dubna....  celý článek

Pochutnejte si na červené řepě v lívancích, kroketách i burgeru

15.3.2014  2:58
Červenou řepu si mnohý z nás vybaví jen jako kyselý salát ze školní jídelny, který, když na něco ukápl, už nikdy nezmizel. Zkušený labužník si ale zamne ruce, protože má před sebou nekonečně...  celý článek

Česnek jako vzor. České ovoce a zelenina bojují o zákazníky

11.3.2014  15:22
"Zachrání někdo českou zeleninu a ovoce?" ptají se pěstitelé. Bude to vláda, nebo zákazník? Od politiků si zemědělci slibují lepší cílení dotací a v koutku duše věří, že trend rostoucích dovozů...  celý článek

Hubněte podle typu postavy. Jablku pomůže běh, chilli papričce činky

4.3.2014  4:05
Zoufale se snažíte zbavit se přebytečných kilogramů a stále bez úspěchu? Možná je to kvůli tomu, že při hubnutí nerespektujete svůj specifický typ postavy. Poradíme vám, jak hubnout, když...  celý článek

Jana Šulcová: Byla to klika, práskla jsem řasami a chlapi mě milovali

17.2.2014  4:45
Herečka a femme fatale 70. a 80. let Jana Šulcová novinářům příliš nevěří. O to cennější jsou její upřímné vzpomínky na bolesti i štěstí a vyprávění o návratu na výsluní.   celý článek

Papája. Ovoce, které štěpí bílkoviny a umí zkřehčit i maso chobotnice

5.2.2014  0:00
Lahodná, téměř lososově zbarvená dužnina ovoce, které má pro nás pořád maximální exotický náboj, jednoznačně stojí za ochutnání. Papája je většinou k dostání jen ve specializovaných obchodech,...  celý článek

Móda místo diety. Stylistka radí, jak na souměrnou postavu

28.1.2014  4:30
Zdravá strava a pravidelné cvičení jsou chvályhodné, ale genetické dispozice tak docela nezměníme. Někdo má prostě silnější boky, někdo užší pas nebo vyvinutý hrudník. Nic z toho ale není důvod...  celý článek

Byznys s křížalami přinesl šesťákovi počítač, zisk odloží i na důchod

22.1.2014  16:56
Jedenáctiletý Tomáš Vejmola z Mníšku pod Brdy si za čtvrt roku splnil svůj sen. Doma na stole vrčí od úterka nový počítač, kvůli kterému stovky hodin krájel, sušil a prodával jablka ze zahrady....  celý článek

VIDEO: Jablko, hruška a skořice v tekutém stavu jako drink na zahřátí

22.1.2014  0:00
Voňavý alkoholický míchaný drink, který přináší osvědčené zimní chuťové kombinace. To je Pearapple Pie, který se podává horký, takže ho ideálně můžete vyzkoušet po návratu ze zimní procházky....  celý článek

Dietní rady: co jíst při hubnutí a jak odhalit triky obchodníků

17.1.2014  4:07
Už jste začali s hubnutím, ale stále si nevíte rady, jaké jíst potraviny. Seznamte se s další částí ze série stovky dietních rad, které uveřejňujeme každý týden během celého ledna. Tentokrát se...  celý článek

Kaki, ovoce chutnající jako sladká marmeláda. Musí být ovšem zralé

17.1.2014  1:20
Toto "ovoce boha Dia", jak lze z latiny přeložit název tomelu japonského (Diospyros kaki), ovocného stromu, můžete znát jako kaki, churmu, tomel, čínskou švestku nebo korejské mango. Zralé plody...  celý článek

V jedenácti letech rozjel byznys. Z peněz za křížaly si koupí počítač

15.1.2014  4:00
Šesťák Tomáš Vejmola už stihl vyplnit víc podacích lístků, než kdekdo za celý život. Po škole nemíří na hřiště, ale domů. Tam musí zabalit a připravit k odeslání usušená jablka a znovu krájet a...  celý článek

Zima pleti nesvědčí. Čtyři chytré kroky ji pomůžou vrátit do formy

15.1.2014  0:30
V zimě je naše pokožka doslova podvyživená. Bývá suchá, podrážděná, zarudlá, řečeno laicky: odmítá spolupracovat. Právě teď je proto na místě zapátrat po tom, co pro naši namáhanou ochrannou...  celý článek

Domácí krabičková dieta je o polovinu levnější. Jak ji připravit?

12.1.2014  0:00
Před časem to byl trhák. Krabičkovou dietu jste si mohli objednat u desítek firem, akční nabídky se objevovaly na slevových portálech. Dnes už je ten boom za námi – přitom je to výborný nápad,...  celý článek

Sklizeň citrusů začala. Jedny z nejlepších pěstují v Citrusové ulici

11.1.2014  6:59
Jedním z mála, kdo v českých podmínkách pomeranče a mandarinky úspěšně pěstují, je už 30 let Josef Boukal z Hradce Králové. Největší pěstitel citrusů v kraji bydlí v královéhradecké části...  celý článek

Recept na babiččin štrúdl. Jablka se skořicí chutnají v zimě nejlíp

10.1.2014  0:00
I cukrářka Markéta Krajčovičová má své oblíbené a vychytané recepty, které ji naučila její babička. A umění přípravy tradičního štrúdlu k nim patří. Což se v zimě, kdy jsou jablka jedním z...  celý článek

Vláknina prospívá zdraví. Šest věcí, které byste o ní měli vědět

7.1.2014  0:00
Jestliže se zajímáte o zdravou výživu, nemohli jste se pojmu vláknina vyhnout. Je bez diskuze, že ji tělo pro zdravé fungování potřebuje, neboť vláknina zlepšuje zažívání, pomáhá při hubnutí a...  celý článek

Syn Stephena Kinga píše komiksy. Třeba o tom, jak otevřít hlavu klíčem

5.12.2013  7:48
V případě spisovatele Joe Hilla platí, že jablko nepadá daleko od stromu. Syn Stephena Kinga se obával, že ho budou srovnávat s otcem, proto si zvolil pseudonym a svoji pravou totožnost...  celý článek

Nejlepší bramborový salát dělají křepelčí vejce, jablko a med

3.12.2013  10:40
Samé tradiční suroviny, bez kterých si bramborový salát neumíme představit, doplněné ovšem několika ingrediencemi, které posunou jeho chuť ještě o něco blíž k nebi. To je tajemství receptu...  celý článek

Úhlavní nepřátelé krásných vlasů: jak si poradit s únavou i chladem?

28.11.2013  2:30
Zima a zdravé vlasy se nevylučují. To je dobrá zpráva. Ta horší? Zadarmo to není. Pokud jste se už nenarodila s hřívou Brigitte Bardotové, budete nejspíš muset investovat peníze, čas i energii....  celý článek

Připravte pleť na zimu. Pomůže výživa zevnitř i zvenku

14.11.2013  4:30
Svatý Martin sice letos přišel pěšky a skutečné mrazy nás teprve čekají, ale prevence není nikdy dost. Naši pleť totiž už brzo čeká zátěžová zkouška v podobě chladu, lezavého vlhka, větru, ale i...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.