Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z jablek

V jablkách z Polska je nepovolené množství pesticidů, varuje inspekce

5.1.2018  14:45
V polských jablkách odrůdy Šampion našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) sedmkrát více pesticidů, než je zákonný limit. Vzorek odebrala v ostravském Makru, s nímž zahájí...  celý článek

Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat

3.1.2018  0:00
Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst. Nejčastější stravovací chybou přitom bývá vynechání ranního jídla. Takže pokud jste dosud odcházeli...  celý článek

Vanilka, skořice, hřebíček. Voňavé pokušení pro první adventní neděli

2.12.2017  0:00
Také si nenecháte zkazit předvánoční atmosféru všudypřítomnými reklamami na bezbřehé nakupování? Ne v obchodních domech, ale v kuchyni je o adventu nejlépe. Voní tu totiž koření, které nás vrací...  celý článek

Zajíce nebo bažanta nenechávejte viset na balkoně, lepší je hned ho zpracovat

30.11.2017  0:00
Kdyby se náhodou stalo, že vám u dveří bytu zazvoní příbuzný myslivec se zajícem nebo bažantem v ruce, neděste se. Se zvěřinou si poradíte docela snadno. Jen je pro lepší chuť masa dobré dodržet...  celý článek

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25.11.2017  0:00
Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je smažit, péct nebo vařit, plnit masem, marmeládou či ovocem, vždycky s nimi budete mít úspěch....  celý článek

Krize ohrozila letošní Turbomošt, jablka se kupovala ještě na stromech

23.11.2017  17:15
Sehnat jablka na výrobu letošního Turbomoštu pro brněnské adventní trhy bylo letos obtížné. Květy jabloní na Moravě i v Čechách na jaře pomrzly a poptávka po plodech neuvěřitelným způsobem...  celý článek

Ochotníci z Klatovska natočili pohádku, brali si kvůli ní i dovolenou

18.11.2017  9:27
Skupina amatérských divadelníků ze západu Čech natočila pohádku s názvem O kouzelném jablku. Vytvořit film, ve kterém si zahrály i desítky komparsistů, trvalo téměř tři roky. Diváci v něm spatří...  celý článek

Neúroda jablek v Česku zdraží výrobu, dojde i na dovoz z Číny

16.11.2017  6:20
Čeští pěstitelé ovoce přišli o velkou část letošní úrody. Například firma Linea Nivnice vyrábějící džusy a přesnídávky musí chybějící ovoce dokoupit i v jihovýchodní Asii. Na kvalitě by se to...  celý článek

Horké nápoje, které prohřejí vaše podzimní odpoledne a večery

7.11.2017  0:06
Nenechte se rozházet tím, že se kvůli změně času dříve stmívá. Využijte delší večer k tomu, že si zabalíte nohy do měkoučké deky, otevřete si knížku nebo si pustíte pěkný film a k tomu si...  celý článek

Cena jablek poletí nahoru jako u másla, odhaduje sadař

5.11.2017  10:43
Jablek je méně a ceny porostou. Mohou za to jarní mrazy, které zničily velkou část úrody napříč Evropou. Sadaři, kteří s nízkou teplotou bojovali moderními prostředky, však letošní úrodu hodnotí...  celý článek

Sadaři se obávají o svou úrodu, proti živlům chrání jablka i vrtulník

4.11.2017  12:57
Ačkoliv se v Česku šíří prodej neestetického, ale levného ovoce, většina obyvatel stále raději sáhne po bezvadném kousku. Sadaři tak musí vynaložit značné úsilí, aby úrodu ochránili před...  celý článek

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4.11.2017  0:05
Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše chutnají i ostatním. A tak se před čtyřmi lety postavili na vlastní nohy a...  celý článek

Chtěli iPhone X. Místo toho stáli ve frontě před výtahem do metra

2.11.2017  17:36
Před skleněným kvádrem s logem Applu na newyorském Manhattanu se 1. listopadu vytvořila fronta lidí čekajících na zahájení prodeje iPhonu X. Takový rozruch na daném místě by ovšem čekal málokdo,...  celý článek

Nejlepší mošt teče ze starších odrůd, říká znalec. Úroda byla letos slabší

29.10.2017  8:26
Moštování je společenská událost. Chlapi při něm proberou všechno možné, jablečnou šťávu koštují podobně jako víno. Kvůli neúrodě je jí ale podstatně méně než loni, kdy se u moštáren stály...  celý článek

Dělej, čmuchale! Reklama s Terminátorem připravila banku o 49 miliard

26.10.2017  13:03
Terminátor jako lék na nerozhodnost lidí, kteří nakupují v supermarketu? Navíc na pojízdném miniaturním tanku? Vtipné, ale docela určitě praštěné. Přesto se tomu bankovní skupina Lloyds moc...  celý článek

Legendární obrácený jablečný koláč dáte podle Koko i z listového těsta

26.10.2017  11:07
Nejlepší věci na světě často vznikly náhodou a přesně tak tomu bylo i u obráceného koláče, vysvětlila foodblogerka Veronika Koko Kokešová ve své rubrice v magazínu Víkend MF DNES. Věděli jste...  celý článek

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14.10.2017  0:00
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala celer. Zlom nastal v pubertě, kdy...  celý článek

PŘEHLED: Další šizené potraviny. Sýrová náhražka, jablko místo pomeranče

12.10.2017  19:04
Rozdíly v kvalitě potravin jsou i v privátních značkách řetězců. Test, který zpracoval Ústav konzervace potravin Vysoké školy chemicko-technologické, srovnával 21 potravin, z nichž 11 se lišilo...  celý článek

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7.10.2017  0:00
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už použijete jablka, švestky nebo...  celý článek

Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

5.10.2017  0:00
Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může být téměř cokoli, jen musí vždy výborně chutnat, být trochu sladké, trochu kyselé a dosti...  celý článek

Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

9.9.2017  0:00
Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče z nich upečené provoní váš byt,...  celý článek

Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

15.8.2017  0:00
Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno spotřebovat rovnou, a tak je tady...  celý článek

Kořalky bude méně, hlásí lidé z pálenic. Umí si však poradit

3.8.2017  1:00
Jarní mrazíky a sucho snížily úrodu ovoce v Česku. A to hodně. Po ovocnářích to tvrdě pocítili i majitelé pěstitelských pálenic. Například na jablkách budou podle největších pěstitelů v...  celý článek

Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

22.7.2017  0:00
V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas ale přece jen stojí za to udělat pár...  celý článek

Ovoce bude kvůli mrazům o čtvrtinu méně, meruněk nejméně za 11 let

27.6.2017  11:40, aktualizováno  13:18
Letošní úroda ovoce v sadech bude kvůli jarním mrazům meziročně nižší asi o 23 procent. Sklizeň by podle odhadu k polovině června měla klesnout na 115 031 tun z loňských 150 100 tun. Meruněk se...  celý článek

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21.6.2017  0:02
Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu jinak. Za pomoci orientálního koření,...  celý článek

Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

12.6.2017  0:00
Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými mandlemi a rozinkami okořeněná skořicí a...  celý článek

Bylinkové řízky, plněný bagel, jablečné šátečky. Na výletě vyhládne

20.5.2017  0:38
Pokud se chystáte na výlet do přírody, spojte ho s piknikem. Nebudete závislí na tom, jestli cestou potkáte použitelnou restauraci, a navíc si skvěle pochutnáte. Tyhle dobroty snadno zabalíte do...  celý článek

Jubilant ví, jak se dožít stovky. Jí dvě jablka k snídani a stále kreslí

25.4.2017  16:12
Sté narozeniny oslaví ve středu Svatoslav Karpíšek z Rotavy na Sokolovsku. Jeho recept na dlouhověkost je jednoduchý. K snídani si dává dvě jablka a celé dny kreslí.  celý článek

Slůně Max slavilo první narozeniny. Nejlepším dárkem byla koule z proutí

9.4.2017  9:22
Co slůně, to originál. Roční Max je neuvěřitelně akční a dynamický, na rozdíl od o půl roku mladšího kamaráda Rudolfa. To je podle chovatelů větší kliďas. Řeč je o prvních dvou stoprocentně...  celý článek

Pravda o mléku: nezahleňuje a pomáhá při hubnutí

6.4.2017  0:00
Z jedné strany slyšíme argumenty, kolik sklenic mléka vypít denně, protože prospívá zdraví, z druhé strany varování, že škodí, zahleňuje a tloustne se po něm. Podle nejnovějších průzkumů to...  celý článek

RECENZE: Baladická Krvavá svatba je jen krásně namalovaná nuda

2.4.2017  11:58
I přes krásné obrazy přináší činoherní premiéra dua SKUTR na naší první scéně spíše zklamání.  celý článek

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25.3.2017  0:11
Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani, svačině nebo jako zdravý oběd. Hodí se také po cvičení, kdy vám dodá energii a krásně vás osvěží.  celý článek

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20.3.2017  0:00
Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to naučit se jeho různé úpravy. Salát s...  celý článek

Aztékové věděli, co je dobré. Zdravé dezerty s chia semínky

11.3.2017  0:24
O superpotravině z Latinské Ameriky jste určitě už slyšeli. Možná jste se ale ještě neodhodlali vyzkoušet chia semínka u vás v kuchyni. Tyhle tři okouzlující dezerty jsou nejen vydatné a velmi...  celý článek

Teplá večeře do deseti minut aneb zázrak jménem toustovač

4.3.2017  0:45
Zase chleba s máslem a něčím? Kdo se má pořád dívat na ty znuděné obličeje. Záchranou pro nestíhače i pro ty, kdo v kuchyni teprve začínají, je domácí pomocník jménem toustovač. Doslova za pár...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.