Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z jablek

Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

9.9.2017  0:00
Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče z nich upečené provoní váš byt,...  celý článek

Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

15.8.2017  0:00
Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno spotřebovat rovnou, a tak je tady...  celý článek

Kořalky bude méně, hlásí lidé z pálenic. Umí si však poradit

3.8.2017  1:00
Jarní mrazíky a sucho snížily úrodu ovoce v Česku. A to hodně. Po ovocnářích to tvrdě pocítili i majitelé pěstitelských pálenic. Například na jablkách budou podle největších pěstitelů v...  celý článek

Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

22.7.2017  0:00
V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas ale přece jen stojí za to udělat pár...  celý článek

Ovoce bude kvůli mrazům o čtvrtinu méně, meruněk nejméně za 11 let

27.6.2017  11:40, aktualizováno  13:18
Letošní úroda ovoce v sadech bude kvůli jarním mrazům meziročně nižší asi o 23 procent. Sklizeň by podle odhadu k polovině června měla klesnout na 115 031 tun z loňských 150 100 tun. Meruněk se...  celý článek

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21.6.2017  0:02
Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu jinak. Za pomoci orientálního koření,...  celý článek

Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

12.6.2017  0:00
Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými mandlemi a rozinkami okořeněná skořicí a...  celý článek

Bylinkové řízky, plněný bagel, jablečné šátečky. Na výletě vyhládne

20.5.2017  0:38
Pokud se chystáte na výlet do přírody, spojte ho s piknikem. Nebudete závislí na tom, jestli cestou potkáte použitelnou restauraci, a navíc si skvěle pochutnáte. Tyhle dobroty snadno zabalíte do...  celý článek

Jubilant ví, jak se dožít stovky. Jí dvě jablka k snídani a stále kreslí

25.4.2017  16:12
Sté narozeniny oslaví ve středu Svatoslav Karpíšek z Rotavy na Sokolovsku. Jeho recept na dlouhověkost je jednoduchý. K snídani si dává dvě jablka a celé dny kreslí.  celý článek

Slůně Max slavilo první narozeniny. Nejlepším dárkem byla koule z proutí

9.4.2017  9:22
Co slůně, to originál. Roční Max je neuvěřitelně akční a dynamický, na rozdíl od o půl roku mladšího kamaráda Rudolfa. To je podle chovatelů větší kliďas. Řeč je o prvních dvou stoprocentně...  celý článek

Pravda o mléku: nezahleňuje a pomáhá při hubnutí

6.4.2017  0:00
Z jedné strany slyšíme argumenty, kolik sklenic mléka vypít denně, protože prospívá zdraví, z druhé strany varování, že škodí, zahleňuje a tloustne se po něm. Podle nejnovějších průzkumů to...  celý článek

RECENZE: Baladická Krvavá svatba je jen krásně namalovaná nuda

2.4.2017  11:58
I přes krásné obrazy přináší činoherní premiéra dua SKUTR na naší první scéně spíše zklamání.  celý článek

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25.3.2017  0:11
Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani, svačině nebo jako zdravý oběd. Hodí se také po cvičení, kdy vám dodá energii a krásně vás osvěží.  celý článek

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20.3.2017  0:00
Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to naučit se jeho různé úpravy. Salát s...  celý článek

Aztékové věděli, co je dobré. Zdravé dezerty s chia semínky

11.3.2017  0:24
O superpotravině z Latinské Ameriky jste určitě už slyšeli. Možná jste se ale ještě neodhodlali vyzkoušet chia semínka u vás v kuchyni. Tyhle tři okouzlující dezerty jsou nejen vydatné a velmi...  celý článek

Teplá večeře do deseti minut aneb zázrak jménem toustovač

4.3.2017  0:45
Zase chleba s máslem a něčím? Kdo se má pořád dívat na ty znuděné obličeje. Záchranou pro nestíhače i pro ty, kdo v kuchyni teprve začínají, je domácí pomocník jménem toustovač. Doslova za pár...  celý článek

Bleskové retro moučníky z jablek, které servírovaly naše babičky

25.2.2017  0:23
Pamatujete na nedělní obědy u prarodičů? Po domácí polévce a vydatném hlavním jídle nikdy nechyběla sladká tečka v podobě moučníku. Taky si říkáte, jak to ta babička všechno stíhala? Snadno....  celý článek

Komín nebo jehla s jablkem. Žižkovský vysílač mohl vypadat úplně jinak

20.2.2017  19:02
Telekomunikační věž připomínající raketu nachystanou ke startu stojí v Mahlerových sadech na Žižkově už 25 let. Původně mohla mít jinou podobu a přemýšlelo se také nad jiným místem. Ve hře byla...  celý článek

Korunovační klenoty si lze v Jihlavě prohlédnout z blízkosti a v klidu

9.2.2017  15:57
V klidu, bez front a mačkání si mohou od čtvrtka lidé na Vysočině prohlédnout mistrovské repliky českých korunovačních klenotů. Svatováclavská koruna, žezlo a jablko jsou k vidění na výstavě...  celý článek

Horké nápoje pro mrazivé dny. Zahřeje vás zázvor, skořice i rum

9.2.2017  11:04
Po krátké oblevě se zase i denní teploty přesunuly pod nulu, a tak se často vracíme domů se zkřehlými prsty a promrzlým tělem. Nejlepším lékem na chlad je teplo, a když je ještě navíc ve...  celý článek

Denisa Nesvačilová: Bylo období, kdy jsem snědla jedno jablko za den

5.2.2017  0:51
Hrála v seriálu Vyprávěj, objevila se v posledních „Básnících“, teď ji můžete vidět v komedii Miluji tě modře. Ve filmu o ni bojují dva muži, pro pondělní magazín Ona Dnes se Denisa Nesvačilová...  celý článek

Zase se točí Anděl Páně. Zatím jen jako pozvánka na České lvy

3.2.2017  10:55
Vypadá to, jako by se se natáčel Anděl Páně 3. Ivan Trojan je znovu ve svém andělském kostýmu, Jiří Dvořák v čertovském a do barrandovského ateliéru se vrátila dekorace pohádkového nebe. Ve...  celý článek

Místo chipsů a coly salát a fresh juice. Pamlsková vyhláška má i úspěch

23.1.2017  4:39
Dvojice českolipských škol se originálně vypořádala s pamlskovou vyhláškou, která reguluje prodej nezdravých potravin dětem. Ještě před její platností 1. ledna 2017 pozměnily sortiment školních...  celý článek

Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

23.1.2017  0:00
Kalifornský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen to, že se zkazí méně potravin...  celý článek

Domácí jogurtové masky. Krásnější pleť díky surovinám, které najdete doma

20.1.2017  0:36
Pokožce obličeje, unavené z mrazivého počasí, pomohou vyživující masky. Místo po drahém krému či séru sáhněte raději do ledničky. Stačí být trochu kreativní a svůj obličej můžete hýčkat...  celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes...  celý článek

Správné brambory a vejce, ale i kus lásky. Tak dělá bramborový salát mistr

23.12.2016  14:05
Brambory vařené na tenerifský způsob, křepelčí vejce, jablka starých krajových odrůd... Nachystat bramborový salát je docela alchymie. Alespoň v podání pětinásobného mistra ČR v přípravě tohoto...  celý článek

U Turnova pěstují jablka s obrázkem vánoční komety, zájem je veliký

23.12.2016  13:20
Nejdříve je to jenom šest tisíc samolepek na zelených „koulích“. Před Vánocemi se z nich ale stávají zlaté komety na červených šťavnatých jablkách.  celý článek

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

22.12.2016  0:09
Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická česká vánoční jídla. Zajímá vás, co si tou dobou servírují na talíře v jiných zemích? V Litvě...  celý článek

Česko-čínský elektrický kříženec náklaďáku a motorky stojí padesát tisíc

12.12.2016  0:00
Naše babičky tahaly jablka ze zahrádky na dvoukoláku, naši potomci je možná budou dálkově posílat nákladním dronem. Vyzkoušeli jsme vývojovou fázi mezi těmito dvěma světy: elektrické nákladní...  celý článek

Muzeum postavili pro sebe a nemá ani reklamu. Cizinci jsou z něj nadšení

11.12.2016  11:19
Ve Vlachovicích otevřeli nové muzeum, které obec a zdejší lidé vybudovali sami pro sebe nejen jako připomínku starých časů, ale i jako místo setkávání. Pro návštěvníky platí, že sahat na...  celý článek

VIDEO: Když se Andělu Páně nedaří. Podívejte se na nepovedené záběry

11.12.2016  8:58
Každý záběr se nedá natočit na první dobrou. Své o tom vědí i tvůrci filmu Anděl Páně 2, který vstoupil do českých kin 1. prosince. Kdy Ivan Trojan s Jiřím Dvořákem nemohli udržet smích a v jaké...  celý článek

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

5.12.2016  0:05
Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý šéfkuchař, tahle varianta nikdy nevyjde...  celý článek

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

19.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou většinou lidí, ovšem trochu jinak – v...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě...  celý článek

Na pardubickém zámku vystavují Svatováclavskou korunu a klenoty bez front

8.11.2016  7:57
Vyvrcholením akcí k 700. výročí narození Karla IV. ve východních Čechách je pardubická výstava „České korunovační klenoty na dosah“. Východočeské muzeum představí na zámku jejich repliky a...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.