Doporučujeme

Jablečný páj

- Měkkou Heru, cukr, žloutky, sůl, kysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva zpracujeme v těsto. Necháme odpočinout na chladném místě 1-2 hodiny. Mezitím oloupeme jablka a nastrouháme. Necháme 10 minut stát, potom z jablek vymačkáme vodu a dáme dusit do teflonové nádoby.

20 dkg Hery
50 dkg hladké mouky
10 dkg cukru moučka
1 vejce
1 dcl kyselého mléka nebo kysané smetany
1 ml. prášku do pečiva
špetka soli
2 kg jablek
1 pl. strouhanky
2 pl. mletých ořechů
1 pl. skořice
1 citrón

Během dušení přidáme k jablkům 1 pl. cukru, kůru z citrónu se šťávou a skořici.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme do velikosti plechu na pečení. Posypeme strouhankou a poklademe jablečnou hmotou, kterou jsme dusili.
Druhý díl těsta také vyválíme a položíme na jablečnou směs. Povrch potřeme bílkem a při mírné teplotě upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí sypeme práškovým cukrem se skořicí.

Jablečný páj je ideálním moučníkem k odpolední kávě či čaji.


  • Vybrali jsme pro Vás