Doporučujeme

Jablečný nákyp s vanilkovou omáčkou

Do nákypové formy, silně vymazané máslem, rovnáme ve vrstvách jablkovou kaši a jemně nastrouhané piškoty, které poklademe vločkami másla (spodní i horní vrstva má být z piškotů). Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Nákyp podáváme s vanilkovou omáčkou.

60 dl husté jablkové kaše, 80 g másla, 150 g piškotů

Omáčka: 3 dl mléka nebo smetany, 3 žloutky, 60 g cukru, 1,5 dl smetany ke šlehání, vanilkový cukr

Příprava omáčky: Žloutky s cukrem rozšleháme v nádobce v horké vodní lázni, přidáme horké mléko a šleháme dále, až omáčka zhoustne. Vychladíme ji za častého zamíchání, do studené vmícháme vanilkový cukr a ušlehanou smetanu.


  • Vybrali jsme pro Vás