Doporučujeme

Išelské dortíčky

Išelské dortíčky | foto: Barbora Turková

Čtenářský recept: Išelské dortíčky

  • 0

Na těsto:

  • 21 dkg hladké mouky
  • 7 dkg cukru krupice
  • 4 dkg mletých ořechů (mandlí)
  • 2 dkg kakaa
  • 14 dkg másla
  • 1 lžíce rumu
  • 1 žloutek
  • špetka vanilkového cukru a citrónové kúry

Na krém:

  • 10 dkg cukru
  • 3 žloutky
  • 2 dkg rybízové marmelády
  • 15 dkg spařených lískových ořechů (nebo mletých)
  • 1 lžíce rumu

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva
  • ořechy na ozdobení (mandle, vlašský ořech)

1. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout (v lednici na pár hodin nebo přes noc v chladné místnosti). Vyválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka, která na plechu s pečicím papírem pečeme ve středně teplé troubě.

2. Vychladlá kolečka slepujeme ořechovým krémem, který připravíme tak, že cukr a žloutky třeme, pak přidáme ostatní suroviny.

3. Dortíčky poléváme čokoládovou polevou nebo namáčíme v čokoládové lázni. Vršek dortíčku ozdobíme kouskem ořechu (mandle, vlašský ořech).

Poznámka: Necháme na pár dní v chladné místnosti uležet.


  • Vybrali jsme pro Vás