Doporučujeme

Husarské koláčky

Husarské koláčky | foto: Apetit

Husarské koláčky nikdy nezklamou

  • 2
Pečivo, které absolutně nikdy nezklame! Válení kuliček a vytlačování důlků je až dětsky snadné. Náplň můžete zvolit zcela podle vlastní chuti - kromě zavařeniny je báječné třeba kandované ovoce přelité čokoládovou polevou, oříšky nebo mandle.

Na 60 koláčků

Příprava: 2 hodiny chlazení + 12-15 minut pečení

* 200-250 g másla
* 2 žloutky
* 300 g hladké mouky
* 100 g mletých oříšků
* 1 sáček vanilinového cukru nebo špetku mleté pravé vanilky
* špetku soli

K plnění:
* 150 g zavařeniny, například rybízové
* 70 g moučkového cukru

1. Ze všech surovin na těsto vypracujte na lehce pomoučněné pracovní ploše pevnou hmotu. Vytvarujte ji do koule, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladničky.

2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto rozválejte do úzkého válečku a nakrájejte na šedesát dílků. Tvořte kuličky a koncem vařečky do nich vymačkávejte důlek.

3. Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na střední mřížce zhruba čtvrt hodiny.

4. Zavařeninu promíchejte s cukrem a naplňte jí důlky. Nechte dva dny zatuhnout na vzduchu a pak koláčky uchovejte až do podávání v krabici.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Alpské cukroví
Alpské cukroví
Knoflíky
Knoflíky
Kokosové kytičky
Kokosové kytičky


  • Vybrali jsme pro Vás