Recepty z hovězího masa

Čtenářský recept: Chilli con carne

14. listopadu 2013  1:56

Čtenářský recept: Sekaná plněná vepřovou panenkou

7. listopadu 2013  4:43

K roládě jsou bezvadné různé zeleninové saláty, nebo jen nakrájené množství zeleniny kolem. Je...

Mistr kuchař připravil speciality z výjimečného druhu hovězího masa

Šéfkuchař Jan Horký vařil v restauraci v Soběsukách ze speciálního masa z...
27. října 2013  9:03

Ze speciálního hovězího masa z křížence plemen angus a japonského wagyu vařil v pátek v restauraci...

Japonský fastfood bude servírovat rýži z Fukušimy, aby pomohl farmářům

4. října 2013  13:04

Japonský fastfoodový řetězec se rozhodl naplnit své motto "chutně, levně a rychle" pozoruhodnou...

Konec epidemie tasemnice. Zdroj nákazy ale pro experty zůstává záhadou

28. srpna 2013  8:40

V předchozích letech se tenhle parazit v těle lidí v Česku vyskytoval jen výjimečně, letos zasáhl...

Věřící řeší, jestli jim víra zakazuje maso ze zkumavky, nebo je košer

12. srpna 2013  16:58

Laboratorně vypěstované maso vyvolává další otázky. Tentokrát se stalo tématem pro věřící z celého...

V Londýně ochutnali hovězí ze zkumavky. Není špatné, ale něco mu chybí

5. srpna 2013  17:02

Nizozemský vědec Mark Post v pondělí na veřejné ochutnávce v Londýně představil karbanátek z masa,...

Šťavnatý burger a čokoládové brownies. Ochutnejte pravou Ameriku

27. července 2013  10:45

Amerika není jen země fasfoodů, ale také výborné a rozmanité kuchyně. Pokud chcete ochutnat...

Jedni se tasemnice zbavují, vědec si ji pěstuje ve svém vlastním těle

17. července 2013  8:20

Raritní epidemie tasemnice na Opavsku přináší potíže pacientům i expertům, kteří hledají zdroj...

Salátové variace s čočkou, avokádem a hovězím potěší i masožrouty

13. července 2013

Jestli vaše kuchařské umění se saláty začíná a končí okurkovým salátem a šopákem, přinášíme vám...

Jak na příkrmy? Chce to trpělivost, bryndák a mixér

27. června 2013

Začínáte-li s příkrmy, čeká vás půl roku velkého experimentování, občasného sebezapření,...

Život v Americe byl tvrdý náraz, říká kuchařka Pavla Stine

23. června 2013

Když muž po čtyřicítce změní svůj život, mluví se o krizi středního věku. Stejné pnutí pocítila...

Pohlreich griluje Ameriku ve spreji. A vyučuje hovězí zeměpis

20. června 2013

Zdeněk Pohlreich se v sezoně nemůže vyhnout grilování. V pátém dílu pořadu Vařte jako šéf! začíná...

Nakažených tasemnicí stále přibývá, testy ukáží na postižené chovy

8. června 2013  21:27

Počet lidí, kteří na přelomu roku snědli na Opavsku se syrovým hovězím masem také zárodky tasemnice...

Němci přišli o své nejdelší slovo. Bylo dvakrát delší než to české

Ilustrační snímek
4. června 2013  11:38

Schválně, zkuste to vyslovit: Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz....

Dokážete živit rodinu za 30 Kč na osobu a den? Redaktorka to zkusila

30. května 2013  4:34

Napjaté rodinné rozpočty jsou pro mnoho lidí realitou. Nejhůř na tom jsou samoživitelky s malými...

Piknik v práci. Jak dopadl test služby na dovoz jídla nejen do kanceláře

22. května 2013

Pokud pracujete v centru města v kanceláři, tak se vám asi někdy stane, že jste tak zavaleni úkoly,...

Konzervy s dušeným hovězím obsahují koninu. Tentokrát pochází z Lotyšska

16. května 2013  11:46

V Česku se objevil další masný výrobek s nedeklarovanou koninou, tentokrát z Lotyšska. Přítomnost...

Jak poznat dobrého řezníka? Chutná od něj kočkám, radí řezník Kšána

9. května 2013  19:27

Pro hovězí, zvěřinu i uzeniny se k Františku Kšánovi do Břevnova sjíždějí lidé z celé Prahy. V době...

Jak připravit dokonalý burger? Šest triků od odborníka na slovo vzatého

23. dubna 2013

Vzít mletou flákotu, opéct ji na pánvi, vymačkat na ni kečup, plácnout ji mezi housky a případně...

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20. dubna 2013

Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES...

Podezřelé nizozemské hovězí s koninou putovalo oklikou i do Česka

16. dubna 2013  15:59

Dvě zásilky hovězího masa z Nizozemska, které mohly obsahovat nedeklarovanou koninu, putovaly i do...

Jak vystopovat tasemnici? Hygienici a veterináři hledají zdroj nákazy

15. dubna 2013  7:46

Devět lidí už ví, že má v těle parazita, tři další na potvrzení čekají. Hygienici s veterináři...

Jedli jsme syrové maso z hypermarketu, tvrdí lidé nakažení tasemnicí

10. dubna 2013  11:20

Silné bolesti břicha, zvýšená únava, úbytek na váze. Takové příznaky mají lidé, kteří se nakazili...

Koně projdou, myši ne, říká uzenář. Konina v hovězím ho nepřekvapila

30. března 2013  10:59

Uzenáře Ladislava Steinhausera koňské maso v masných výrobcích nepřekvapilo, dávalo se do nich...

Brazilci bojují za své pralesy, zakázali prodej hovězího z Amazonie

26. března 2013  9:50

Brazilská asociace supermarketů Abras se odhodlala k odvážnému kroku, který má pomoci se záchranou...

Masové kuličky IKEA se vrátí do prodeje. Firma zpřísnila kontroly

21. března 2013  14:58

Švédský nábytkářský řetězec IKEA obnoví v úterý 26. března v Česku prodej masových kuliček, který...

Pozvěte přátele na raclette. Se sýrem si rozumí maso, zelenina i houby

16. března 2013

Po fondue druhé nejspolečenštější jídlo, ideální do bytu i na první posezení na chladném jarním...

„Čisté hovězí“ z Nizozemska obsahovalo koninu, odhalili ve Francii

15. března 2013  22:13

Francouzské úřady odhalily koninu v zásilce 320 tun masa označeného jako "čisté hovězí". Maso...

Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka

9. března 2013

Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat...

Konina nahradila většinu hovězího v lasagních prodávaných v Česku

7. března 2013  16:33

Podrobnější testy ukázaly, že v lasagních od společnosti Nowaco převažovala konina nad deklarovaným...

OBRAZEM: Podvod s koninou inspiroval „photoshopové karikaturisty“

5. března 2013  14:58

Koňské maso prodávané jako hovězí vyvolalo v Evropě silné emoce. Milovníkům koní je špatně, gurmáni...

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2. března 2013

Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii,...

Tuny falešného hovězího už lidé ve Zlínském kraji vykoupili

1. března 2013  15:43

Aféra s koňským masem, jež údajně přišlo jako hovězí z Irska do řeznictví Kovář plus v Podolí u...

Poradny