Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z hovězího masa

Čokoládový koláč, cibulové kroužky. Recepty na jídla, kde byste pivo nečekali

25.2.2011  1:04
Buřty na pivě zná snad každý, ale zlatavým, popřípadě černým mokem můžete podlít skoro všechno. Včetně dezertů.  celý článek

Máte nemocná játra? Omezte konzumaci červeného masa

13.2.2011  3:14
Američtí lékaři potvrdili souvislost mezi pravidelnou konzumací červeného masa a jaterními chorobami. A lidem, kteří se chtějí jaterním problémům vyhnout, doporučili, aby jedli spíše drůbež a...  celý článek

Sestavte si redukční menu, na kterém si i pochutnáte

14.1.2011  12:34
Aby vám nadšení a chuť do hubnutí vydrželo co nejdéle, měli byste si na jídle pochutnat. Připravili jsme pro vás tipy na recepty, které toto kritérium zcela splňují.  celý článek

Lady Gaga prodává bizarnost s lehkostí. Móda má novou ikonu

18.11.2010  0:11
Jedni ji bezvýhradně milují a druzí nemilosrdně nenávidí. A to díky jejímu provokujícímu stylu oblékání. Lady Gaga, která ve středu vystoupila v Praze a její koncert byl už dávno beznadějně...  celý článek

Švýcarsko není jen fondue. Pět receptů národa gurmánů

13.11.2010  3:09
Ještě než vyjedete do švýcarských Alp na lyže, vyzkoušejte pár tamějších receptů, které vás přesvědčí, že Švýcaři jsou utajení gurmáni, a to nejen co se týká sýrů.  celý článek

Hubnutí vám změní život, nemusíte to před ostatními tajit

3.11.2010  3:40
Manžel vyžaduje návrat vepřového řízku, babičky lamentují, že se hubnutím zničíte, a kamarádi si z vás utahují, že místo piva usrkáváte minerálku. Hubnutí většinou neutajíte a stává se věcí...  celý článek

V každém věku potřebujete jiné potraviny. Co jíst právě teď?

14.10.2010  3:06
Mnoho nemocí souvisí se stravováním, a tak pokud si chcete udržet zdravé tělo a mysl v každém věku, začněte u svého talíře. Dostatečný příjem vitaminů a minerálů je důležitý celý život, některé...  celý článek

Lady Gaga inspiruje návrháře: hitem jsou řetízky ze „syrového masa“

13.10.2010  16:38
Extravagantní zpěvačka Lady Gaga, která naposledy šokovala na předávání hudebních cen MTV, kam přišla oblečená do šatů z hovězího masa, inspirovala výrobce šperků. Na stránkách onchmovement.com...  celý článek

Při dietě plánujte jídlo dopředu, inspirujte se jídelníčkem

29.9.2010  11:54
Stravování tvoří podle odborníků 70 procent úspěchu při hubnutí, zbylých 30 procent připadá na tělesný pohyb. Vyplatí se proto jíst s rozmyslem a stravování si dobře naplánovat. O tom se...  celý článek

Šaty z hovězího masa zpěvačky Lady Gaga půjdou do archivu

24.9.2010  15:01
Extravagantní a originální šaty ze syrového hovězího masa, kterými zpěvačka Lady Gaga šokovala na cenách MTV, půjdou do archivu. Návrhář Franc Fernandez chce svou kreaci zakonzervovat pro příští...  celý článek

Vytáhněte znovu remosku. Připravíte v ní nákyp i rajskou

28.8.2010  11:08
Remoska je doslova poklad. Můžete v ní péct, smažit, dusit, zapékat, zavařovat... Zvládnete v ní připravit vše od grilovaného kolena přes šunkofleky až po polévku či bábovku. Někdo si v remosce...  celý článek

Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou

27.8.2010  3:04
Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada". Remoska, český vynález, který poslední roky dobývá Západ, je vděčný pomocník při vaření.  celý článek

Masožrouti nevyhynou. Proč maso miluje baletka Pollertová či fotbalista Horváth?

6.8.2010  11:04
Pořád to slyšíme kolem sebe: Nejezte maso, není zdravé. Jenže jsou tací, kteří se netají opačným názorem: Maso mám rád a budu ho jíst pořád. Vyfotili jsme čtyři lidi, kteří spočítali, kolik masa...  celý článek

Nejlepší dámská jízda: na dece v trávě s dobrotami v košíku

6.8.2010  5:06
Nechce se vám s kamarádkami stále jen scházet ve vinárně nebo cukrárně? Zkuste něco netradičního a vyrazte na piknik. Potěší vás lehké dobroty vytažené z proutěného koše, pobyt na čerstvém...  celý článek

Rozpalte gril. Propečené recepty na letní barbeque

6.8.2010  1:10
Letní večer si snad ani nejde užít lépe – pozvat pár přátel, vytáhnout gril a nad praskajícím ohněm opékat, popíjet a bavit se... Nejčastěji se griluje maso či klobásy, ale nebojte se na rošt...  celý článek

Letní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho

23.7.2010  3:02
Pokud se v kuchyni teprve zabydlujete, jsou polévky ideálním jídlem, na kterém se naučíte základní kuchařské dovednosti od krájení zeleniny až po obrnění se trpělivostí.  celý článek

VIDEO: Fígl na loupání rajčat a levné hovězí maso po italsku

11.7.2010  0:11
Z hovězích drštěk i oháňky za pár korun se dají připravit naprosté delikatesy. Dršťky po florentinsku, oháňka podle římského receptu. Na obojí budete potřebovat i loupaná rajčata, proto oceníte...  celý článek

Kouzlete s bramborovou kaší. Můžete ji smažit, zapéct i kombinovat s masem

5.6.2010  1:05
Na tuhle přílohovou klasiku nedá spousta z nás dopustit. Zkuste se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte různé varianty bramborové kaše.  celý článek

Kuřáci, pivaři a masožrouti po padesátce umírají rychleji než jejich vrstevníci

9.5.2010  0:39
Zatímco do 50 let věku je mužů i žen stejně, po padesátce začínají mít ženy převahu. I proto, že se více starají o své zdraví. Muži se mohou zachránit, když budou jíst zdravěji nebo alespoň...  celý článek

Griluje se po celém světě, inspirujte se tradicemi jedenácti zemí

8.5.2010  3:22
České grilování je směsí nápadů a chutí z celého světa. Obohaťte svůj repertoár třeba mexickým recadem nebo německým bůčkem. Vymýšlení nových variant a kombinací se meze nekladou.  celý článek

Dietní recepty: bylinkové obědy a večeře

17.4.2010  1:06
Druhý díl zelené jarní diety je zaměřený na netradiční bylinky, jako jsou chudobky nebo pampelišky. Přinášíme vám sadu receptů na oběd nebo večeři, při kterých právě tyto bylinky zužitkujete.  celý článek

Dieta není boj. Hubnutí vám usnadní pozvolné změny i parťák

13.4.2010  1:04
Jestli musíte neustále škrtit svůj hlad, popírat chutě a násilím se nutit do sportu, jdete špatnou cestou. Není možné zhubnout svému tělu i mysli navzdory. Dokážete to jedině tehdy, když vás to...  celý článek

Vepřové je jen tučné a nezdravé aneb největší mýty o mase

6.4.2010  0:00
Rezignovat při dietě úplně na vepřové maso je nesmysl, stejně jako bát se kuřat kvůli antibiotikům, kterých mají být údajně plná. V čem mají zakořeněné mýty pravdu a proč se mýlí?  celý článek

Mezinárodní velikonoční kuchařka: italský dort či ruské bliny

3.4.2010  0:22
Ochutnejte o jarních svátcích kromě české klasiky i zahraniční speciality. Třeba italský velikonoční dort, ruské bliny nebo bavorskou sekanou.  celý článek

Jezte méně masa, pomůže to vašim cévám

3.4.2010  0:00
Každý den sníme 200 gramů masa, přitom by bohatě stačila polovina. V Česku oblíbené vepřové je lepší nahradit rybami a zapomenout na uzeniny.  celý článek

Pusťte děti do kuchyně, najdou si k vaření vztah

13.3.2010  0:05
Už odmala mívají děti snahu v kuchyni pomáhat. Ty opravdu malé ve věku kolem čtyř pěti let bedlivě hlídejte, spíš je nechte jen krájet měkké ovoce, sýry, na které jim stačí jídelní nůž. Větší...  celý článek

Dětská kuchařka: recepty pro batolata i školáky

12.3.2010  0:08
Vaření pro děti je málem věda. Děti vyžadují, aby jim jejich pokrmy nejen chutnaly, ale aby je i bavily. Chtějí barvy, tvary a vůně. Zvláště tam, kde je nutíme jíst zamaskovanou brokolici nebo...  celý článek

Dušené kotlíky. Recepty na jídla, která uvaříte v jednom hrnci

6.2.2010  0:26
Dušené maso a zelenina jsou časově náročnější, ale výsledek stojí za to. Navíc kombinacím se meze nekladou – dusit můžete ledacos.  celý článek

Při hubnutí nezapomínejte na maso. Dobrá je i svíčková

21.1.2010  0:00
Ačkoli se za nejlepší dietní maso považuje většinou to kuřecí, nemusíte se při shazování kil spoléhat jen na ně, to by byla nuda. Velmi dobrá je také krůta, jejíž maso obsahuje jen 3 procenta...  celý článek

Dietní jídelníček: Recepty na první lednový týden

8.1.2010  13:15
K hubnutí patří kromě pohybu i pravidelná a zdravá strava. Přinášíme sedm tipů na dietní jídlo, které může být nejen zdravé, ale také chutné a lákavé na pohled. Nový seriál o hubnutí začal v...  celý článek

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

13.11.2009  0:56
Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření čest!  celý článek

Argentinské hovězí ztrácí prvenství, země dala přednost sóji

8.11.2009  12:33
Argentinský chovatel dobytka José Trivino se obává, že nastal konec desetiletého rozkvětu jejich podnikání. Stále větší zaměření na pěstování sóji i pozastavení štědré státní dotace znamená pro...  celý článek

Neumíte vařit? Kupte si kurz. Mě naučili guláš s knedlíkem

14.10.2009  0:00
U nás doma se nikdy nijak zvlášť nevyvařovalo. Ale protože já vařím docela ráda, chtěla jsem se něčemu přiučit. A zároveň zjistit, jestli mě v kurzu vaření opravdu něco naučí.  celý článek

Bohyně české kuchyně: nejlepší recepty od vás, čtenářek

2.10.2009  0:40
Letní škola vaření skončila a s ní i soutěž o Bohyni české kuchyně. V dnešním článku najdete polovinu ze sedmadvaceti vašich nejlepších rad a receptů.   celý článek

Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli

25.9.2009  0:34
Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední den. Poradíme, jaké jsou nejlepší.  celý článek

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8.8.2009  0:24
Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i méně známé, ale přesto chutné omáčky.  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.