Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z hovězího masa

IKEA v Česku pro jistotu zastavila i prodej párků. Testuje je na koninu

1.3.2013  14:15
Nábytkářský řetězec IKEA v Česku zastavil prodej všech výrobků z mletého hovězího a vepřového masa. V praxi to znamená, že si v prodejnách kromě masových kuliček nekoupíte ani párky. K tomuto...  celý článek

Co s koňským masem? Dejte ho chudým, radí němečtí politici

25.2.2013  9:16
Tisíce výrobků, které obsahují namísto hovězího masa koňské, obchodníci stahují z pultů po celé Evropě. Podle některých německých politiků je škoda, aby tyto potraviny přišly vniveč, když tolik...  celý článek

Označujte původ masa v jídlech, chce Francie kvůli koňské aféře po EU

23.2.2013  19:11, aktualizováno  21:57
Francie chce, aby celá Evropská unie zavedla přísná pravidla pro označování původu masa v předem připravených jídlech. Tím by se po aféře s koninou místo hovězího masa měla obnovit důvěra...  celý článek

Konina se dostala do lasagní v Česku, odhalila inspekce

20.2.2013  10:14, aktualizováno  11:23
Potravinářská inspekce našla v plzeňském Tesku lasagne, které obsahovaly koňské maso namísto hovězího. Řetězec už výrobky značky Nowaco stáhl z prodeje. Za klamání kupujících mu hrozí pokuta až...  celý článek

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

16.2.2013  0:11
Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo vepřové panenky, ale kolem méně obvyklých kousků chodíme v řeznictví obloukem. Nebojte se...  celý článek

Francouzská společnost Spanghero věděla, že do hovězího přidává koninu

14.2.2013  18:15, aktualizováno  20:16
Francouzská potravinářská společnost Spanghero věděla, že místo hovězího masa možná dodává i maso koňské. Podle agentury Reuters to ukazují výsledky vyšetřování, které vedly francouzské úřady....  celý článek

Nekvalitní maso, nebo jenom barbarství? Proč Češi zabíjejí tatarák

13.2.2013  0:00
Zveme vás na tatarákovou cestu kolem Evropy. Syrové hovězí maso patří k vyhlášeným delikatesám v mnoha zemích a většinou se servíruje tak, aby vynikla jemná chuť samotného syrového masa. Tedy...  celý článek

Aféra s koňským masem se šíří Evropou, inspekce prověřuje český trh

11.2.2013  15:00
Skandál se záměnou hovězího masa za koňské prorůstá do dalších zemí včetně Francie a Velké Británie. Dodavatelé masa svalují vinu jeden na druhého a vše bude mít pravděpodobně soudní dohru....  celý článek

Česká koruna je vůči dolaru podhodnocená, říká burgerový index Big Mac

9.2.2013  16:41
Norská koruna, švýcarský frank a brazilský real jsou nyní vůči americkému dolaru patrně nejvíce nadhodnocené měny. Ukazuje to index Big Mac, který sestavuje časopis The Economist a který...  celý článek

Tesco kvůli aféře s koňským masem odmítlo dodavatele Silvercrest

30.1.2013  14:28
Britský řetězec Tesco po nedávném skandálu s přítomností koňského DNA v hamburgerech přestalo spolupracovat s irským dodavatelem Silvercrest. Tato firma dodávala do supermarketů mražené...  celý článek

Máte alergii na mléko? Zkuste svíčkovou trochu jinak

26.1.2013  1:00
Mléko je přirozenou součástí našeho jídelníčku, ale stále více dospělých i dětí má problémy s mléčnou bílkovinou. Ani oni si však nemusejí odepřít třeba oblíbenou svíčkovou nebo smetanový...  celý článek

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

24.1.2013  1:00
Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s recepty, jež vycházejí každý den v MF DNES a ze kterých si můžete sestavit Zdravou kuchařku. Tuto...  celý článek

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15.1.2013  3:00
Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní jedlíci na celém světě. Jídlu z východu propadl i izraelský šéfkuchař Šahaf Šabtaj, který přes čtyři...  celý článek

Tasemnice, guma, arzenik a další divné diety, které není radno zkoušet

2.1.2013  15:30
Hubnutí patří po svátcích plných jídla k nejčastějším novoročním předsevzetím. Začínáme s nejrůznějšími nárazovými a mnohdy z pohledu odborníků i velmi nezdravými dietami. Nadváha ale zdaleka...  celý článek

Sváteční večeře letos podražila nejvíc za posledních deset let

22.12.2012  4:44
Zvýšení DPH a vzrůst ceny cibule, masa a vajec výrazně podražil nákup obvyklých potravin na sváteční tabuli. Pokud se držíte tradičního smaženého kapra a rybí polévky, bude na tom vaše peněženka...  celý článek

Růžový sliz dohnal Jamieho Olivera, čelí hněvu propuštěného Američana

15.12.2012  17:35
Kauza růžového slizu má pokračování. Známý britský kuchař Jamie Oliver před rokem odstartoval kampaň proti používání nekvalitních odřezků při výrobě hamburgerů v USA. Několik továren muselo...  celý článek

Připravte si originální taštičky podle vítěze kulinářské soutěže

9.12.2012  3:17
Petr Jachnin je známým prodejcem oblečení z druhé ruky, nejvíc o sobě dal ovšem vědět, když se stal vítězem jedné z kategorií v soutěži Recept na bohatství, která je společným dílem televizí...  celý článek

Mýty o potravinách, které zvyšují cholesterol

29.11.2012  1:00
Zásadně se vyhýbejte vejcím. Exotické potraviny jsou prospěšné. Červené maso úplně vyškrtněte ze svého jídelníčku. Přinášíme vám nejčastější mýty o potravinách, které (ne)zvyšují hladinu...  celý článek

Čtyři bakterie, ze kterých vám bude opravdu špatně

21.11.2012  0:07
Nakazit se z kontaminovaného jídla nebo vody můžete velmi snadno a bakteriální infekce dovedou organismus pořádně potrápit. Přečtěte si, kde na vás zákeřné patogenní bakterie číhají, snížíte tak...  celý článek

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3.11.2012  6:46
Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje chybějící slunce. Z dýní připravíte cokoliv, od polévky přes hlavní jídlo až po sladký dezert.  celý článek

Lehký oběd, který potěší jazyk i oko. Saláty s rybou či kuřecím masem

29.9.2012  4:01
Chcete-li se stravovat zdravě, lehce a přitom chutně a zajímavě, určitě občas pátráte na jídelním lístku po něčem, co vás v poledne zasytí, ale přitom se po obědě nebudete cítit těžce a ospale....  celý článek

Kam o víkendu na dlabanec? Za burčákem, frgály, kávou i bio steaky

28.9.2012  0:45
Jestli si chcete následující podzimní víkendy zpestřit výlety okořeněné něčím k snědku, pak vám nabízíme několik tipů připravených ve spolupráci s rozcestníkem Gastronaut.cz. Kdo má rád bio,...  celý článek

Quiche, omeleta, focaccia nebo tortellini na houbařský způsob

15.9.2012  1:40
Ještě než skončí houbařská sezona, naplánujte si pár výletů do lesů. Doma si pak z čerstvých hub nachystejte jídla podle našich receptů. Část si pak usušte do zásoby, kdyby vás náhodou chytla...  celý článek

Indové bojují za krávy. Kontrolují obchody, zda neprodávají hovězí

6.9.2012  21:42
Kráva je v Indii svobodná. Může si jít, kam chce, dělat si, co chce. Kdo by jí snad chtěl bránit, bude mít opletačky s týmem na ochranu posvátných krav. Jeho členové bojují proti ilegálnímu...  celý článek

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29.8.2012  0:07
Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například pražskou šunku znají daleko za hranicemi Česka. Poslední díl naší regionální kuchařky zakončíme v...  celý článek

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22.8.2012  0:23
Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale slezské recepty se vaří snadno a chutnají skvěle.  celý článek

Hodonínská zoo má nový tahák, návštěvníky láká na panáčkující surikaty

11.8.2012  14:20
Myši, kuřata, hovězí maso, ale i tvaroh a vajíčka dostala na uvítanou od svých ošetřovatelů v hodonínské zoologické zahradě devítičlenná skupinka jihoafrických surikat. Energické panáčkující...  celý článek

Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát

31.7.2012  0:02
Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek. Jestli máte ještě o prázdninách pár volných dní, zajeďte si do kraje brambor, kyselého mléka a...  celý článek

Hubnutí se steaky frčí. Odborníci však varují

13.6.2012  4:00
Milovníci masa jásají. Světem hýbou bílkovinové diety. Tedy takové, při kterých dostává na talíři nejvíce prostoru maso ve všech různých podobách. Dlouhodobé držení těchto diet však může podle...  celý článek

Burritos, quesadillas, tortillas a další Tex Mex jídla, co vás rozpálí

9.6.2012  3:46
Mexická kuchyně je rychlá na přípravu, snadná i pro začínající kuchaře a kuchařky a přitom nabízí dokonalou souhru chutí a vůní, kterou ocení rodina k večeři i kamarádi na mejdanu. A pokud to...  celý článek

Hamburger, vlajková loď americké kuchyně. Jak se mu daří v Praze

7.6.2012  1:16
Americká kuchyně sice není jen hamburger. I tak je ale tahle rafinovaná mletá hovězí flákota splácnutá do nadýchané bulky a ozdobená zeleninou, sýrem a různými omáčkami srdeční záležitostí pro...  celý článek

Grilování po americku: barbecue i hamburgery, které vás nadchnou

30.5.2012  2:29
Za oceánem milují zahradní posezení s přáteli, při kterých se stoly prohýbají pod vypečenými žebírky, kuřecími křídly či naducanými hamburgery, na které vám ani pusa nestačí. Jestli si chcete...  celý článek

VIDEO: Jak na mexické tortilly s hovězím. Rychlá Pohlreichova lekce

28.5.2012  0:00
Rozpálený gril, kus hovězí plece a čerstvá zelenina vám během chviličky vykouzlí slastný úsměv na tváři. Pusťte si video a ucítíte i vůni. Váš jazyk se začne vrtět nedočkavostí, kdy tu už od...  celý článek

Grilované ryby, špízy nebo souvlaki. Piknik jako u moře

23.5.2012  0:31
Vzpomínáte na skvělé grilované ryby, na kterých jste si pochutnávali loni u moře? Přestaňte snít a dopřejte si grilování ve středomořském stylu klidně na chalupě. A nepůjde jen o ty ryby.   celý článek

Grilovací příručka: Ty nejlepší steaky nejen z hovězího masa

16.5.2012  2:20
Vyvezte grily z garáží a kůlen, sundejte je z půdy a kupte pytel uhlí. Sezona nejchutnějších mas, příloh i dezertů s vůní kouře je tady. Cokoliv chutná lépe na grilu než z trouby, takže udělejte...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.