Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z hovězího masa

Čínská firma dodávala McDonald's staré maso. Řetězec teď nabízí jen ryby

28.7.2014  16:49
Restaurace rychlého občerstvení McDonald's v Pekingu a Šanghaji stáhly z nabídky veškeré masné výrobky s výjimkou ryb. Stalo se tak po reportáži, která ukázala, že čínský dodavatel Husi Food...  celý článek

Užijte si vaření v řeckém duchu: tatarák, biftečky a cibulové květy

12.7.2014  1:03
Řecká kuchyně je pro mnohé spojena právě s létem. Nabízíme několik jednoduchých receptů podle Ioannise Asarlidise, šéfkuchaře a majitele restaurace Kavala. Všechny je spojuje snadná příprava a...  celý článek

Pět Maďarů se nakazilo antraxem. Infekce pochází z nelegální porážky

4.7.2014  12:38
Pět lidí na východě Maďarska skončilo v nemocnici s nákazou infekcí antrax. S bakterií sněti slezinné, která je také častou náplní biologických zbraní, přišli do styku při nelegální porážce...  celý článek

Potravinové skandály posledních let. Od šílených krav ke koňskému masu

29.3.2014  4:17
Většina podvodů kolem potravin škodí naší peněžence, ale je i mnoho takových, které poškozují naše zdraví. Všechny mají společného jmenovatele - snahu o co největší zisk. Připomeňme si alespoň...  celý článek

Ochutnejte české a moravské kraje: kyselica, cvibak a oharková omáčka

22.2.2014  1:40
Pro gastronomické zážitky nemusíte za hranice. České, moravské i slezské kraje nabízejí spoustu zajímavých receptů. Vyzkoušejte si valašskou kyselicu, sudetský cvibek a brněnskou oharkovou...  celý článek

Svíčkové řezy plněné kozím sýrem a další zdravé recepty pro masožrouty

11.1.2014  1:00
Pokud jste se spolu s novým rokem rozhodli začít stravovat racionálně, nemusí to znamenat, že budete k večeři chroupat saláty. Nabízíme tři masové recepty ze Zdravé kuchařky, jejíž části najdete...  celý článek

Češi omezili zeleninu a hovězí, pijí však víc alkoholu a víc mlsají

5.12.2013  12:03, aktualizováno  12:52
Češi loni jedli méně chleba, hovězího masa, ovoce i zeleniny a pili méně limonád. Naopak si na talíř přidávali těstoviny, ryby a sýr. Více holdovali také čokoládě a alkoholu. Vyplývá to z dat...  celý článek

Čtenářský recept: Sekaná plněná vepřovou panenkou

7.11.2013  4:43
K roládě jsou bezvadné různé zeleninové saláty, nebo jen nakrájené množství zeleniny kolem. Je výborná jak s bramborovou kaší, tak s bramborami na jakýkoliv způsob, nebo nakrájená a podávaná s...  celý článek

Mistr kuchař připravil speciality z výjimečného druhu hovězího masa

27.10.2013  9:03
Ze speciálního hovězího masa z křížence plemen angus a japonského wagyu vařil v pátek v restauraci v Soběsukách na Plzeňsku jeden z nejlepších českých kuchařů Jan Horký. V menu se objevilo...  celý článek

Japonský fastfood bude servírovat rýži z Fukušimy, aby pomohl farmářům

4.10.2013  13:04
Japonský fastfoodový řetězec se rozhodl naplnit své motto "chutně, levně a rychle" pozoruhodnou cestou. Rýži a zeleninu chce pěstovat v oblastech zasažených havárií jaderné elektrárny Fukušima.   celý článek

Konec epidemie tasemnice. Zdroj nákazy ale pro experty zůstává záhadou

28.8.2013  8:40
V předchozích letech se tenhle parazit v těle lidí v Česku vyskytoval jen výjimečně, letos zasáhl ve velkém. Teď je epidemie tasemnice bezbranné, která postihla 24 lidí ze sedmi lokalit na...  celý článek

Věřící řeší, jestli jim víra zakazuje maso ze zkumavky, nebo je košer

12.8.2013  16:58
Laboratorně vypěstované maso vyvolává další otázky. Tentokrát se stalo tématem pro věřící z celého světa. Muslimy, židy a hinduisty zajímá, zda jim náboženství schvaluje jeho konzumaci.   celý článek

Šťavnatý burger a čokoládové brownies. Ochutnejte pravou Ameriku

27.7.2013  10:45
Amerika není jen země fasfoodů, ale také výborné a rozmanité kuchyně. Pokud chcete ochutnat skutečné americké menu s poctivým burgerem a klasickým dezertem, poradíme vám jak na to.  celý článek

Jedni se tasemnice zbavují, vědec si ji pěstuje ve svém vlastním těle

17.7.2013  8:20
Raritní epidemie tasemnice na Opavsku přináší potíže pacientům i expertům, kteří hledají zdroj nákazy lidí i skotu. Společnosti však může prospět. Čím? Odborníci se zajímají o nové metody...  celý článek

Salátové variace s čočkou, avokádem a hovězím potěší i masožrouty

13.7.2013  0:05
Jestli vaše kuchařské umění se saláty začíná a končí okurkovým salátem a šopákem, přinášíme vám recepty na nápadité zeleninové variace, se kterými budete za hvězdu.   celý článek

Jak na příkrmy? Chce to trpělivost, bryndák a mixér

27.6.2013  0:05
Začínáte-li s příkrmy, čeká vás půl roku velkého experimentování, občasného sebezapření, nekonečného bryndání, zarputilého plivání, ale i nadšených reakcí vašeho dítěte. Poradíme vám, jak na to.  celý článek

Život v Americe byl tvrdý náraz, říká kuchařka Pavla Stine

23.6.2013  0:51
Když muž po čtyřicítce změní svůj život, mluví se o krizi středního věku. Stejné pnutí pocítila před lety Pavla Stine, a tak si sbalila kufr a ve dvaačtyřiceti vyrazila do Ameriky. "Z uklízečky...  celý článek

Pohlreich griluje Ameriku ve spreji. A vyučuje hovězí zeměpis

20.6.2013  0:00
Zdeněk Pohlreich se v sezoně nemůže vyhnout grilování. V pátém dílu pořadu Vařte jako šéf! začíná zbožíznalectvím a prozkouší své pomocníky ze znalostí hovězího masa. Ale řada dojde i na...  celý článek

Nakažených tasemnicí stále přibývá, testy ukáží na postižené chovy

8.6.2013  21:27
Počet lidí, kteří na přelomu roku snědli na Opavsku se syrovým hovězím masem také zárodky tasemnice bezbranné, stále roste. Veterináři i hygienici doufají, že už brzy budou znát zdroj epidemie,...  celý článek

Němci přišli o své nejdelší slovo. Bylo dvakrát delší než to české

4.6.2013  11:38
Schválně, zkuste to vyslovit: Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz. Slovo o 63 písmenech označující "zákon o přenosu povinností při kontrole označování hovězího masa"...  celý článek

Dokážete živit rodinu za 30 Kč na osobu a den? Redaktorka to zkusila

30.5.2013  4:34
Napjaté rodinné rozpočty jsou pro mnoho lidí realitou. Nejhůř na tom jsou samoživitelky s malými dětmi a důchodci. A rodiny s více dětmi se musí vyrovnávat se stoupajícími náklady. "Vyzkoušela...  celý článek

Piknik v práci. Jak dopadl test služby na dovoz jídla nejen do kanceláře

22.5.2013  0:00
Pokud pracujete v centru města v kanceláři, tak se vám asi někdy stane, že jste tak zavaleni úkoly, že prostě není čas jít se najíst ven. Ale o hladu být nemusíte, jídlo může přijet za vámi....  celý článek

Jak připravit dokonalý burger? Šest triků od odborníka na slovo vzatého

23.4.2013  0:00
Vzít mletou flákotu, opéct ji na pánvi, vymačkat na ni kečup, plácnout ji mezi housky a případně tam přidat okurku, rajče či salát. Ano, tak vypadá ikona rychlého stravování, jak ji znáte ze...  celý článek

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20.4.2013  1:00
Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES třeba chodí na líčka k Pohlreichovi, na steak jezdí na Angus farmu nebo na štrúdl do Vídně....  celý článek

Podezřelé nizozemské hovězí s koninou putovalo oklikou i do Česka

16.4.2013  15:59
Dvě zásilky hovězího masa z Nizozemska, které mohly obsahovat nedeklarovanou koninu, putovaly i do Česka. Vyplývá to ze systému rychlého varování Evropské unie. Státní veterinární správa proto...  celý článek

Jak vystopovat tasemnici? Hygienici a veterináři hledají zdroj nákazy

15.4.2013  7:46
Devět lidí už ví, že má v těle parazita, tři další na potvrzení čekají. Hygienici s veterináři navíc nevylučují, že počet lidí nakažených tasemnicí na Opavsku se ještě může zvýšit. Současně se...  celý článek

Jedli jsme syrové maso z hypermarketu, tvrdí lidé nakažení tasemnicí

10.4.2013  11:20
Silné bolesti břicha, zvýšená únava, úbytek na váze. Takové příznaky mají lidé, kteří se nakazili tasemnicí. Na Opavsku jich prokazatelně onemocnělo už šest, u dalších čtyř se podezření ověřuje.  celý článek

Brazilci bojují za své pralesy, zakázali prodej hovězího z Amazonie

26.3.2013  9:50
Brazilská asociace supermarketů Abras se odhodlala k odvážnému kroku, který má pomoci se záchranou deštných pralesů. Obchodníci se rozhodli, že na pulty svých supermarketů nebudou dodávat maso...  celý článek

Masové kuličky IKEA se vrátí do prodeje. Firma zpřísnila kontroly

21.3.2013  14:58
Švédský nábytkářský řetězec IKEA obnoví v úterý 26. března v Česku prodej masových kuliček, který byl přerušen po aféře s koninou. Firma tvrdí, že omezila počet dodavatelů a zpřísnila kontroly....  celý článek

Pozvěte přátele na raclette. Se sýrem si rozumí maso, zelenina i houby

16.3.2013  1:00
Po fondue druhé nejspolečenštější jídlo, ideální do bytu i na první posezení na chladném jarním slunci. Raclette k nám přišel ze švýcarského regionu Valais a vedle čokolády a hodinek je to to...  celý článek

Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka

9.3.2013  1:00
Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat rukolou a parmazánem a vaše ústa zažijí božskou manu. To je carpaccio.  celý článek

Konina nahradila většinu hovězího v lasagních prodávaných v Česku

7.3.2013  16:33
Podrobnější testy ukázaly, že v lasagních od společnosti Nowaco převažovala konina nad deklarovaným hovězím masem z více než 60 procent. Informovala o tom Státní zemědělská a potravinářská...  celý článek

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2.3.2013  3:00
Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii, dostane vás na nohy po náročném večírku a po celodenním shonu je vhodná jako teplá večeře. Tak...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.