Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z hovězího masa

Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

23.10.2017  0:00
Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali. Třeba marinování, což zdaleka...  celý článek

Mlži na dně Baltského moře vyrobí víc metanu než dvacet tisíc krav

17.10.2017  16:37
Na negativní dopady produkce hovězího masa upozorňují ekologové již dlouho – dobytek na farmách je významným zdrojem metanu, který se podílí na globálním oteplování. Nová studie však ukazuje, že...  celý článek

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17.10.2017  0:00
Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný samotnými politiky. V poslední době však...  celý článek

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7.10.2017  0:00
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už použijete jablka, švestky nebo...  celý článek

Bioprodukty kupují Češi častěji, někdy jsou levnější než běžné jídlo

30.9.2017  5:40
Češi nakupují stále častěji produkty ekologického zemědělství. Biopotraviny jsou totiž často levnější než běžné jídlo. Do nákupních košíků českých spotřebitelů míří hlavně mléko, výživy a ovoce.  celý článek

Starbucks v USA začal nabízet kávu s hovězím masem

1.8.2017  13:00
Kavárenská síť Starbucks testuje na pobočce v americkém Seattlu novinku. V pondělí začala nabízet vskutku nezvyklý nápoj - ledovou kávu s plátkem sušeného hovězího masa.   celý článek

Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

1.8.2017  0:03
Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek nebo rajčata dokonale nasytí. Kdo...  celý článek

Posvátnost krávy jako byznys. Indická vláda omezuje podnikání muslimů

26.6.2017  4:58
Indická vláda zavádí tvrdá opatření proti zpracovatelům hovězího masa a kůží. Hájí se právy zvířat a indickými tradicemi. Ve skutečnosti to ale vypadá, že nová legislativa cílí na chudé indické...  celý článek

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10.6.2017  0:15
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli tomu, že si pochutnáme. Pojďte si přivolat dovolenou specialitami ze zemí, kam tak rádi jezdíme...  celý článek

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

8.5.2017  0:00
Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která má nekonečné množství variant....  celý článek

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27.3.2017  0:44
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná pomoc. Tyhle snadné recepty se budou částečně připravovat bez vaší asistence, takže si klidně...  celý článek

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28.1.2017  0:00
Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly. Právě proto většina z nás s láskou vzpomíná na jídla, která nám jako malým dětem podstrojovaly...  celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes...  celý článek

Zemřel tvůrce slavného Big Macu Michael Delligatti, dožil se 98 let

30.11.2016  21:23
Ve věku 98 let na předměstí amerického Pittsburghu v pondělí zemřel Michael „Jim“ Delligatti, tvůrce fastfoodového hitu Big Mac. Oznámil to ve středu list The Wall Street Journal. Delligatti...  celý článek

V Moravskoslezském kraji přibývá ekofarem, nejvíce na Bruntálsku

7.11.2016  16:20
Nejvíce ekofarem z celé republiky působí podle záznamů České ekologické platformy pro ekologické zemědělství na Bruntálsku. Většina ekozemědělců se věnuje chovu masných plemen hovězího dobytka.  celý článek

Morbidně obézní chlapec z Indonésie váží v deseti letech 192 kilogramů

30.6.2016  14:20
Arya Permana váží v deseti letech neuvěřitelných 192 kilogramů. Obléká se pouze do sarongu, protože jiné oblečení na sebe nenavleče. A protože mu reálně hrozí zdravotní komplikace, které mohou...  celý článek

Na Golanech se prohánějí kovbojové, krávy pasou mezi tanky a minami

11.5.2016  13:06
Na Golanských výšinách by asi nikdo kovboje nečekal. Přesto tu jsou. Asi stovka izraelských honáků nemá lehkou práci. Se stády musejí kličkovat mezi minovými poli a vyhýbat se tankům. Mohou se...  celý článek

Cennosti zloděje nezajímaly. Z bytu si odnesl třináct kilo hovězího masa

5.5.2016  14:30
Velmi hladový byl zřejmě zloděj, který se na začátku týdne vloupal do jednoho z bytů v panelovém domě na českolipském sídlišti Špičák. Nezajímaly ho totiž žádné cennosti, ale pouze jídlo. S...  celý článek

Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky

30.4.2016  0:53
Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se rozhodly svou lásku ke knihám George R. R. Martina spojit s vášní pro vaření. Podle popisů v...  celý článek

Padesát let hubnutí: od rad „nežer“ po předražené programy na míru

25.1.2016  0:32
Zhubnout umí téměř každý, tvrdí zakladatelka společnosti Stop obezitě, kterou kila navíc provázejí už více než pět desetiletí. „Problémem však je si váhové úbytky udržet,“ říká Iva Málková a...  celý článek

Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum

10.1.2016  0:00
Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po většinu roku: v podzimních plískanicích, během zimy, ale i na jaře, kdy jsou těla, vyčerpaná...  celý článek

Zapékání v troubě je zdravější než smažení, uvedl odborník online

7.1.2016  0:39
Po narození miminka se svět matky často točí výhradně kolem dítěte a často jí nezbývá čas ani na pořádné jídlo. Své stravě by ale měla věnovat zvýšenou pozornost obzvlášť pokud kojí, aby měla...  celý článek

Hovězí na víně s restovanými žampiony a cibulkou

5.12.2015  0:36
Někteří kuchaři nedají dopustit na přípravu ve stylu „dlouze taženého masa“, čímž myslí několikahodinové pečení či vaření za nižších teplot. Jiní vám doporučí tlakový hrnec, ve kterém máte...  celý článek

Montážní klíče i kebab z čokolády ochutnávají lidé v Jihlavě

28.11.2015  15:38, aktualizováno  16:25
Mlsouni i milovníci vaření a pečení vyrážejí o prvním adventním víkendu do domu kultury v největším městě Vysočiny. Koná se tam první ročník Čokoládového festivalu, který pořádá Francouz Chris...  celý článek

Recepty z první republiky: karbanátky z hub, hovězí na madeiře a omeleta

13.10.2015  0:32
Pozapomenuté chutě z českých kuchyní z dob našich prababiček a pradědečků se rozhodly vzkřísit Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková ve své Kuchařce první republiky. Podle nich tehdejší recepty...  celý článek

VIDEO: Na Festivalu polévek zavoněla exotická harira i gulášovka

7.9.2015  8:38
Batátovou, rajčatovo-řepnou, marockou nebo indickou. Tyto polévky a mnoho dalších ochutnávali v neděli návštěvníci Festivalu polévek v Plzni. Počasí k tomu bylo jako stvořené, protože bylo...  celý článek

Čtenářský recept: Hovězí líčka na červeném víně

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Domácí burgery

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Vařte a pečte s latino vášní: feijoada, empanadas a třímlékový dort

22.8.2015  0:15
Latinskoamerická kuchyně v sobě mísí snad všechny možné chutě světa - svůj vliv na ní kromě původních Indiánů zanechali Španělé a Portugalci, stejně jako afričtí otroci a asijští přistěhovalci....  celý článek

Ruský boršč

15.7.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek

Chorvatské plněné papriky

4.7.2015  0:31
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  celý článek

Čína má další skandál s jídlem. Kontroloři našli maso z dob Mao Ce-tunga

24.6.2015  8:07
Kontroloři v Číně zabavili více než sto tisíc tun nevyhovujícího mraženého masa. Při některých zátazích zadržené maso bylo více jak čtyřicet let staré.   celý článek

Hovězí loupaná plec je levná a chutná. Nejde zkazit, říká Punčochář

29.3.2015  0:59
Nemusíte v řeznictví nechat zrovna půlku výplaty, když si chcete pochutnat na dobrém masu. Seznamte se s hovězí loupanou plecí, se kterou můžete v kuchyni nadělat hodně parádiček za rozumnou...  celý článek

Opékané hovězí po vietnamsku i banánové smaženky máte na stole v mžiku

15.3.2015  0:50
Vietnamská kuchyně si díky skvělým polévkám a závitkům získala příznivce i u nás. Určitě vás nadchnou i extra silný vývar z hueské oblasti, opékané hovězí s nudlemi (kterému se také přezdívá...  celý článek

Čtenářský recept:Steak ze svíčkové, slaninové fazolky a pečená brambora

8.3.2015  0:30
Za tento recept od nás získává Tomáš Ducheček knihu Dokonalý steak. Blahopřejeme.   celý článek

Steak jako dort. Pečte ho zprudka nadvakrát a dopékejte v troubě

1.3.2015  9:04
Umíte připravit perfektní steak? Budete potřebovat prvotřídní maso, rozpálenou pánev (i troubu) a hodinky k odpočítávání času. Pokud chcete steak trochu jinak, než jste zvyklí, můžete vyzkoušet...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.