Doporučujeme

HOUBOVÉ RAGÚ

300 g zadního hovězího masa, 1 velká cibule, 50 g oleje, lžička pálivé papriky, lžíce rajského protlaku, 3/4 kostky hovězího bujónu rozpuštěného ve 3/8 l vody, sůl, mletý pepř, 400 g hub, svazek petrželky 350 g těstovinových motýlků nebo jiných těstovin, kapka oleje, sekaná petrželka.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, přiklopíme a na mírném ohni opékáme, dokud se všechna voda neodpaří. Posypeme paprikou, přidáme rajský protlak, sůl, pepř, krátce opečeme a podlijeme polovinou rozpuštěného bujónu a přiklopené povaříme dvacet minut. Přidáme houby, sekanou petrželku, podlijeme zbytkem bujónu a přiklopené dusíme třicet minut. Mezitím uvaříme v dostatečném množství osolené vody s kapkou oleje motýlky nebo jiné těstoviny, slijeme a necháme okapat. Hotové ragú ozdobíme petrželkou, přidáme těstoviny a podáváme.
(časopis Dobrou chuť)

Houbové ragú


  • Vybrali jsme pro Vás