Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Houbová polévka

Co jedí na Štědrý večer odborníci na hubnutí? Kapra ani salátu se nevzdají

Ilustrační snímek
22. prosince 2017

Vánoce jsou většinou pohromou pro všechny, kdo se snaží zhubnout, nebo alespoň nepřibrat. I proto...

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

Kuskus se zeleninou
28. listopadu 2017

Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...

Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Houbové rizoto
19. srpna 2017

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná...

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

Štědrovečerí večeře je slavnostní příležitostí v mnoha zemích světa.
22. prosince 2016

Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická...

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Houbový kuba z žampionů a lišek podle Jana Punčocháře, šéfkuchaře restaurace...
17. prosince 2016

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná....

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

Tým kuchařů z F-catering z Vrchlabí chystá své vítězné obědové menu pro soutěž...
20. září 2016

VIDEO Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale...

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

Vepřová panenka se švestkami a houbami
17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

Jamajské pikantní pirožky podle Hany Myslivcové
20. ledna 2016

Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...

Čtenářský recept: Minutková krkovička s houbovou omáčkou

18. srpna 2015

Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji, zoufá si maminka

1. prosince 2014

Životní příběh rodiny Karešových je jen pro otrlé. Když už si myslíte, že si rakovina vzala své,...

Jak správně snídat? Rady pro hubnoucí, děti i dospělé

11. dubna 2014

Snídaně je start do nového dne, a pokud to jen trochu jde, měli bychom si na ni udělat čas. Výhodou...

Pomazánka povýší chleba na delikatesu. Vyhrajte za ni kuchařku

1. listopadu 2013

VIDEO V devátém díle seriálu České televize se Dita vydá s malým synovcem Ondřejem na chalupu. Pohostí ho...

Čtenářský recept: Houbová mlíkačka

3. října 2013

Polévku můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany, která jí dodá ještě jemnější chuť.

Pozvěte přátele na houbové hody, uvařte podle šéfkuchaře z Krkonoš

1. srpna 2013

Čas hub je tu a kdo je má rád nejen v lese, ale i na talíři, určitě nepohrdne klasickou smaženicí,...

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

17. ledna 2013

Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými...

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

13. října 2012

Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete...

Quiche, omeleta, focaccia nebo tortellini na houbařský způsob

15. září 2012

Ještě než skončí houbařská sezona, naplánujte si pár výletů do lesů. Doma si pak z čerstvých hub...

Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát

31. července 2012

Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek....

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17. července 2012

Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom...

Chcete opravdu zhubnout? Připravte si svačiny podle našich receptů

10. ledna 2012

Svačiny neslouží k nasycení, ale k překlenutí dalších tří hodin k většímu jídlu. Chytrá svačina tak...

Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub

4. ledna 2012

Krkonošská kuchyně, to nejsou jen brambory a houby, ale i jehněčí maso nebo kroupy. Přesto první...

Slavnostní večeře: kapr podle šéfkuchaře a vídeňský bramborový salát

24. prosince 2011

Navzdory zabodlým kůstkám v krku, invazi lososů a dalších mořských specialit si český kapr s...

Jak v kuchyni využít oleje: ořechový na polévku, bazalkový na salát

29. října 2011

Možná jste si je přivezli z dovolené, dostali darem nebo koupili jen tak ze zvědavosti. A teď vám...

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

21. října 2011

Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních,...

Zpestřete si dietu bylinkami. Zůstanete déle syti

7. října 2011

S redukční dietou se pojí předsudky, že jídlo je bez chuti. Opak je ale pravda. Objevte, jak vám...

Druhý díl receptů na nejoblíbenější omáčky

23. července 2011

Česká kuchyně a omáčky k sobě neodmyslitelně patří. Nebojte se často složitých popisů postupu a...

Prosinec mě nebaví, ale na Vánoce se těším, říká Filip Sajler

19. prosince 2010

Jeden ze dvou "kluků v akci" Filip Sajler se přiznává k tomu, že předvánoční shon ho zrovna nebaví....

Moderní svatební menu: od obligátní křenové rolky ke steaku a krevetám

20. srpna 2010

Svatba může znamenat gurmánský pohřeb i ráj. Už dávno neplatí příměra, že kvalitu svatby značí...

Spojte dvě vášně a hoďte houby na gril nebo z nich udělejte salát

31. července 2010

Co takhle spojit houbaření a grilování? Vyzkoušejte netradiční recepty z hub. Kusy s většími...

Houby tělu prospívají. Zkuste houbový burger či palačinky s liškami

30. července 2010

Někdo odchází s košíkem do lesa meditovat a houby jsou pro něj zástěrka. Pro ostatní, kteří jsou...

Jak zabránit otravě dětí: saponáty a čističe zamkněte, dieffenbachii vyhoďte

19. dubna 2010

Až 90 procent všech případů otrav dětí se stane v relativně bezpečném prostředí vašeho domova. Na...

Dietní recepty: bylinkové obědy a večeře

17. dubna 2010

Druhý díl zelené jarní diety je zaměřený na netradiční bylinky, jako jsou chudobky nebo pampelišky....