Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Houbová polévka

Co jedí na Štědrý večer odborníci na hubnutí? Kapra ani salátu se nevzdají

22.12.2017  0:00
Vánoce jsou většinou pohromou pro všechny, kdo se snaží zhubnout, nebo alespoň nepřibrat. I proto jsme se zeptali odborníků na hubnutí, jaké je jejich štědrovečerní menu a co by poradili našim... 

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28.11.2017  0:00
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen proto, že to nezabere moc času? Vyzkoušejte snadné a rychlé večeře s vůní Španělska, Itálie a... 

Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

19.8.2017  0:00
Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou? Můžete ji nasušit na později, ale... 

Co jedí na Vánoce ve světě? Ve Švédsku šunku, na Islandu papuchalky

22.12.2016  0:09
Bramborový salát, smažený kapr a řízky, rybí polévka, houbový kuba a cukroví. Tak vypadají typická česká vánoční jídla. Zajímá vás, co si tou dobou servírují na talíře v jiných zemích? V Litvě... 

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17.12.2016  0:52
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku... 

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu... 

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami. 

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami... 

Čtenářský recept: Minutková krkovička s houbovou omáčkou

18.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  

Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji, zoufá si maminka

1.12.2014  0:19
Životní příběh rodiny Karešových je jen pro otrlé. Když už si myslíte, že si rakovina vzala své, následují další tragédie. Kde brát sílu a dál čelit tak bolestivému osudu? „V Boha nevěřím,“ říká... 

Jak správně snídat? Rady pro hubnoucí, děti i dospělé

11.4.2014  2:04
Snídaně je start do nového dne, a pokud to jen trochu jde, měli bychom si na ni udělat čas. Výhodou je, že ráno můžeme jíst i více jednoduchých cukrů. Vždy ale musíme myslet na dostatek všech... 

Pomazánka povýší chleba na delikatesu. Vyhrajte za ni kuchařku

1.11.2013  1:08
V devátém díle seriálu České televize se Dita vydá s malým synovcem Ondřejem na chalupu. Pohostí ho také vajíčkovou pomazánkou. Pošlete nám svůj recept na pomazánku a vyhrajte kuchařku Deník... 

Čtenářský recept: Houbová mlíkačka

3.10.2013  3:33
Polévku můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany, která jí dodá ještě jemnější chuť.  

Pozvěte přátele na houbové hody, uvařte podle šéfkuchaře z Krkonoš

1.8.2013  0:41
Čas hub je tu a kdo je má rád nejen v lese, ale i na talíři, určitě nepohrdne klasickou smaženicí, taštičkami plněnými houbami, nebo vepřovou panenkou ve slanině podávanou s houbovou omáčkou.... 

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

17.1.2013  1:00
Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými recepty. Tuto sobotu si podle Zdravé kuchařky můžete uvařit rodinný oběd sestávající z čínské... 

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

13.10.2012  14:10
Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete nachystat hostinu, za kterou by se nestyděl ani šéfkuchař Pohlreich.  

Quiche, omeleta, focaccia nebo tortellini na houbařský způsob

15.9.2012  1:40
Ještě než skončí houbařská sezona, naplánujte si pár výletů do lesů. Doma si pak z čerstvých hub nachystejte jídla podle našich receptů. Část si pak usušte do zásoby, kdyby vás náhodou chytla... 

Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát

31.7.2012  0:02
Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek. Jestli máte ještě o prázdninách pár volných dní, zajeďte si do kraje brambor, kyselého mléka a... 

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17.7.2012  2:09
Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom koutě země se dají ochutnat jedinečná jídla, nasbírat zásoby hub a nakoupit dobrý med.  

Chcete opravdu zhubnout? Připravte si svačiny podle našich receptů

10.1.2012  13:52
Svačiny neslouží k nasycení, ale k překlenutí dalších tří hodin k většímu jídlu. Chytrá svačina tak může zachránit vaše hubnutí, protože jinak ve fázi vyhladovění sníte, cokoliv vám v tu chvíli... 

Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub

4.1.2012  11:13
Krkonošská kuchyně, to nejsou jen brambory a houby, ale i jehněčí maso nebo kroupy. Přesto první dvě suroviny tvoří základ ve většině dobrot, které hory nabízí. S šéfkuchařem Jiřím Středou z... 

Slavnostní večeře: kapr podle šéfkuchaře a vídeňský bramborový salát

24.12.2011  4:02
Navzdory zabodlým kůstkám v krku, invazi lososů a dalších mořských specialit si český kapr s bramborovým salátem statečně hájí exkluzivitu na štědrovečerním stole.  

Jak v kuchyni využít oleje: ořechový na polévku, bazalkový na salát

29.10.2011  3:04
Možná jste si je přivezli z dovolené, dostali darem nebo koupili jen tak ze zvědavosti. A teď vám doma oleje jako bazalkový, oreganový, ořechový nebo z hroznových peciček zabírají místo, ale vy... 

Dýňová polévka, pečínka se zelím a štrúdl aneb správná podzimní bašta

21.10.2011  1:14
Podzim nabízí hodně radostí a jídlo je asi největší z nich. Pojďte si s námi pochutnat na pečeních, dýňové polévce, jablečném štrúdlu a silném punči. Vše pod vedením zkušeného šéfkuchaře z... 

Zpestřete si dietu bylinkami. Zůstanete déle syti

7.10.2011  4:55
S redukční dietou se pojí předsudky, že jídlo je bez chuti. Opak je ale pravda. Objevte, jak vám jídelníček pomohou zpestřit bylinky. I Markéta, Helena a Petra z našeho projektu Hubneme pro... 

Druhý díl receptů na nejoblíbenější omáčky

23.7.2011  1:14
Česká kuchyně a omáčky k sobě neodmyslitelně patří. Nebojte se často složitých popisů postupu a pusťte se do některé z těh nejoblíbenější. Přinášíme druhou půlku receptů. 

Prosinec mě nebaví, ale na Vánoce se těším, říká Filip Sajler

19.12.2010  14:45
Jeden ze dvou "kluků v akci" Filip Sajler se přiznává k tomu, že předvánoční shon ho zrovna nebaví. Štědrý den si ale vychutnává ve společnosti přátel i rodiny a letos poprvé jej bude slavit i... 

Moderní svatební menu: od obligátní křenové rolky ke steaku a krevetám

20.8.2010  1:28
Svatba může znamenat gurmánský pohřeb i ráj. Už dávno neplatí příměra, že kvalitu svatby značí množství jídla. Možná ještě kdesi na moravské veselce, kdy ráno příchozí snídají domácí klobásky a... 

Spojte dvě vášně a hoďte houby na gril nebo z nich udělejte salát

31.7.2010  3:59
Co takhle spojit houbaření a grilování? Vyzkoušejte netradiční recepty z hub. Kusy s většími klobouky můžete přihodit na mřížku. Skvěle chutnají smíchané s grilovanou zeleninou jako netypický... 

Houby tělu prospívají. Zkuste houbový burger či palačinky s liškami

30.7.2010  0:12
Někdo odchází s košíkem do lesa meditovat a houby jsou pro něj zástěrka. Pro ostatní, kteří jsou houbaři sběrem i chutí, však s létem nastává hlavní sezona. V případě nepřízně počasí aspoň na... 

Jak zabránit otravě dětí: saponáty a čističe zamkněte, dieffenbachii vyhoďte

19.4.2010  0:00
Až 90 procent všech případů otrav dětí se stane v relativně bezpečném prostředí vašeho domova. Na vaše malé potomky číhá mnoho nástrah, které si ani nemusíte uvědomit. Třeba obyčejná aviváž 

Dietní recepty: bylinkové obědy a večeře

17.4.2010  1:06
Druhý díl zelené jarní diety je zaměřený na netradiční bylinky, jako jsou chudobky nebo pampelišky. Přinášíme vám sadu receptů na oběd nebo večeři, při kterých právě tyto bylinky zužitkujete. 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.