Kobylkový „kebab“
Křupavá pochoutka, kterou na hosty rozhodně zapůsobíte – tak svůj recept inspirovaný blízkovýchodní kuchyní popisuje David George Gordon, autor populární kuchařky The Eat-A-Bug Cookbook. Místo kobylek můžete použít i jiný hmyz z čeledi rovnokřídlých, třeba cvrčky. (Zdroj: Business Insider)
Ingredience (na 6 porcí):
- 12 velkých kobylek
- 1 velká nebo 2 menší papriky
- 1 bílá cibule
Na marinádu:
- ½ hrnku čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička medu
- ½ čajové lžičky strouhaného zázvoru
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 2 čajové lžičky čerstvých bylinek (například rozmarýn, tymián a máta nebo bazalka s oreganem)
- ¼ čajové lžičky soli
- špetka mletého pepře
Postup přípravy:
- Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na marinádu.
- Přidejte kobylky, dobře je obalte a nechte přes noc marinovat v lednici.
- Před vařením je z marinády vyjměte a lehce osušte.
- Papriku a cibuli nakrájejte na větší kusy.
- Kobylky a zeleninu střídavě napíchejte na špízy.
- Zakapejte olivovým olejem.
- Grilujte asi deset minut, nebo dokud celé špízy nebudou dozlatova opečené a křupavé.