Nebojte se, že to nezvládnete. "Z koktejlu musíte mít radost, vymazlit si ho. I cesta je cíl, proto si parádně užijte nejen jeho chuť, ale i tvorbu," radí jejich autor Daniel Syrový.
Storm
Hodně specifický nakopávací drink Olmecy a salátové okurky, jedni ho milují, druzí nikdy nepochopí. Takový hard rockový koktejl.
Na jednu sklenici:
- 5 cl Olmeca Tequila
- 10 cl ananasového džusu
- ¼ salátové okurky
- 3-5 kapek tabasca (či jiné podobné pálivé omáčky)
- 7-10 kostek ledu
- špetka soli
VizitkaAutorem receptů je mixologist a chocolatiér Daniel Syrový "Pro dobrý koktejl platí totéž co pro dobré jídlo. Používejte kvalitní alkohol a spoléhejte na sezónní ovoce a bylinky. Ale hlavní ingrediencí vašeho domácího koktejlu musí být vášeň a nadšení pro dobré pití," říká Daniel Syrový, zakladatel stránek Mixnito.cz.
|
1. Oloupanou a nakrájenou okurku mixujeme s panákem Olmecy, menší deckou ananasového džusu, pár kapkami tabasca a špetkou soli do pěnovo-krémové konzistence cca 10 až 20 vteřin.
2. Pak přidáme led a mixujeme dalších 5 vteřin, aby se led rozbil na jemnou drť.
TIP: Tvrdým rockerům můžete dozdobit kolečkem chilli papričky.
White Monkey
Exotický kokosový koktejl z Malibu a kiwi.
Na jednu sklenici:
- 5 cl Malibu
- 2 cl Absolut vodky
- 5 cl kokosového mléka z plechovky (lze nahradit smetanou do kávy)
- 1 kiwi
- 7-10 kostek ledu
1. Nejprve v mixéru mixujeme 20 až 30 vteřin na pyré velkého panáka Malibu, malého panáka Absolutky, oloupané a nakrájené kiwi s panákem kokosového mléka.
2. Přidáme led a na závěr mixujeme dalších cca 5 vteřin.
3. Rozlijeme do menších, skleniček a do bohaté pěny zapíchneme brčko s plátkem kiwi.
TIP: V obchodech je už běžně k dostání kokosové mléko v plechovce, ale pokud ho neseženete, lze ho nahradit kvalitní smetanou do kávy.
Jahody na pláži
Vymazlený oslňující koktejl, kde se ukáže sladké kouzlo spojení kokosové chuti Malibu a jahod.
Na jednu sklenici:
- 15 cl Malibu
- šťáva z ½ limety
- 10 jahod (velká hrst)
- 10 kostek drceného ledu
1. Pro tenhle drink potřebujeme sklenici s uzávěrem, drtítko a drcený led. Rozdrtíme hrst jahod (sahá tak do 1/3 sklenice) s třemi panáky Malibu a troškou limetové šťávy (limetka je pro svěžest, ne pro kyselost).
2. Doplníme drcený led a mixneme to.
TIP: Pokud chcete udělat koktejl opravdu lehký, můžete ho podle chuti dotáhnout střikem sodovky.
Mako
Rafinované spojení jedinečné chuti hruškové Absolutky s hroznovým vínem a tymiánem.
Na jednu sklenici:
- 10 cl Absolut Pears
- 10 kuliček hroznového vína
- 2-3 snítky tymiánu
- 1 snítka máty
- 10 kostek drceného ledu
1. Pro tento drink potřebujeme sklenici s uzávěrem, drtítko a drcený led. Hrst kuliček hroznového vína podrtíme drtítkem ve sklenici s Absolutkou, tymiánem a případně i s trochou máty.
2. Pak přidáme drcený led, v zavřené sklenici mixneme, až se všechno hezky promíchá. Zapíchneme brčko a servírujeme přímo v míchací sklenici.