Doba přípravy: 45 minut
Množství: 12 kousků
- 1 kg mletého masa mix
- 2 lžičky kremžské hořčice
- worchester
- barevný pepř
- čerstvý tymián
- 3 stroužky česneku
- grilovací koření
- sůl
- 12 housek
- kečup
- salát
- majonéza
- 2 rajčata
- plnotučná hořčice
- 1 cibule
1. Maso si smícháme s kořením, kremžskou hořčicí, worchestrem, česnekem a tymiánem. Necháme chvíli odležet v lednici.
2. Poté tvarujeme hamburgry, které opékáme na rozpáleném grilu nebo lávovém kameni.
3. Housku si rozkrojíme a dáme opéct k masu, spodní část potřeme majonézou, na ni položíme list salátu a maso. Poklademe plátky rajčete a kolečka syrové cibule. Přiklopíme vrchní částí housky, kterou jsme si pomazali dle chuti hořčicí nebo kečupem.
Tip: Doporučuji dát na maso plátek nivy nebo jiného modrého sýra, je to dobrá obměna.