Hlávkové zelí pokrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, podlijeme asi 0,5 dcl vody, přidáme máslo a osolíme. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme, dokud se všechna voda nevypaří (asi půl hodiny).
Očištěné brambory mezitím najemno nastrouháme, přidáme mouku, sůl a dobře propracujeme. Připravené těsto hážeme z dřevěného prkénka do vařící osolené vody. Halušky ve vodě promícháme a vaříme asi tři minuty.
Uvařené halušky vybereme sítem, necháme okapat a ještě horké promícháme s podušeným zelím.
Ihned podáváme.
Halušky s hlávkovým zelím
-
400 g loupaných brambor, 60 g másla, 250 g hlávkového zelí, 160 g polohrubé mouky, sůl
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
23. března 2024
Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...