Dýňoví duchové
Ingredience:
- 200 g dýně
- 200 ml mléka
- sůl
- 150 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 200 ml 12% smetany
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 sáček ztužovače šlehačky
- kousek marcipánu nebo fondánu
Pracovní postup:
- Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nastrouháme nahrubo. Vložíme ji do kastrůlku, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a za občasného míchání ji uvaříme doměkka.
- Pak přisypeme krupicový i vanilkový cukr a chvíli povaříme. Pudinkový prášek rozmícháme ve smetaně a vlijeme ho do kastrůlku s dýní. Vaříme do zhoustnutí a poté krém rozlijeme do hrnečků. Necháme ho vychladnout.
- Smetanu vyšleháme dotuha a promícháme ji se ztužovačem, který připravíme podle návodu na obalu. Šlehačku přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ji na dýňový krém v hrnečcích. Oči můžeme dotvořit z marcipánu nebo fondánu.