Gurmán radí

Jedlé květy na talíři: čumbrkové opojení, šrušoto a antidepresivní kuličky

Antidepresivní kuličky
15. června 2018

Napadlo vás někdy ochutnat květiny na louce nebo na vaší zahrádce? Kytkožroutka Jana Vlková shrnula...

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
23. září 2017

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...

Recept na úspěch? Vášeň i zvědavost, říká michelinský šéfkuchař

Ricardo Agostini
5. března 2013

Vezmete špetku zvědavosti, pořádnou porci vášně, pár desítek let zkušeností a hodně lokálních...

Dobrého řezníka poznáte podle toho, že vám namele

Autorka kuchařky Hovory s řezníkem Jana Florentýna Zatloukalová
16. února 2013

Většina z nás má ve zvyku vařit stále dokola z těch samých druhů masa, nejlépe kuřecích prsou nebo...

Vica Kerekes se sice v kuchyni tváří jako trdlo, ale vaří skvěle

Slavní v maléru - Vica Kerekes a Roman Luknár s kuchařem a moderátorem pořadu
29. ledna 2013

Když jsem na konci minulého roku dostala pozvání k natáčení nového pořadu TV Paprika a zároveň mi...

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

Bombajské kuře
15. ledna 2013

Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...

Gastrotipy: Znojmo láká na víno a jazz, Praha na michelinskou kuchařku

Speciality michelinské kuchařky Reine Sammutové budete moci ochutnat od 7. do
4. ledna 2013

Jestli jste po svátcích hojnosti nezanevřeli na dobré jídlo, můžete se i v lednu těšit na spoustu...

Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera

Jamie Oliver a jeho patnáctiminutový falafel wrap
19. prosince 2012

Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...

Gastrotipy na výlet: Zabijačka i adventní slavnosti

23. listopadu 2012

Máte chuť na jitrničku, jelítko nebo tlačenku? Nebo už chcete zažít vánoční pohodu a ochutnat první...

Jak uctít svatého Martina? Nejen husou a vínem, ale třeba pštrosem

9. listopadu 2012

Už v neděli v jedenáct dopoledne to vypukne. Budou se koštovat mladá svatomartinská vína, která...

VIDEO: Připravte si kávu ve vacuum potu s baristkou Petrou Veselou

2. října 2012

Skleněná baňka nahoře, skleněná baňka dole, papírový filtr, kahan... Ono se řekne uvařit si kafe,...

Lehký oběd, který potěší jazyk i oko. Saláty s rybou či kuřecím masem

29. září 2012

Chcete-li se stravovat zdravě, lehce a přitom chutně a zajímavě, určitě občas pátráte na jídelním...

Milion korun za dort? Ano, když je od cukrářky Sylvie Weinstockové

20. září 2012

Dnes dvaaosmdesátiletá babička Sylvia Weinstocková byla původně učitelka, ale už třicet let je...

VIDEO: Škola přípravy kávy podruhé. Cappuccino podle Petry Veselé

18. září 2012

Máte rádi kávu, ale dáváte přednost té, která je zjemněná trochou mléka? Pak si určitě v kavárně...

VIDEO: Baristka Petra Veselá vás naučí připravit doma lahodné espresso

11. září 2012

Symbolem té nejlepší a pravé kávy je klasické espresso, které je i základem pro většinu kávových...

Čtenářskou soutěž s Jamie Oliverem vyhrál čokoládový dort s kardamomem

27. srpna 2012

Víte, jak vaří, peče a smaží kuchařská hvězda Jamie Oliver? Jednoduše a přitom rafinovaně, z...

Vařte jako slavný kuchař Jamie Oliver a získejte jeho grilovací sadu

aktualizováno  21. srpna 2012

Díky olympiádě se pozornost celého světa donedávna upírala na britské ostrovy a sportem žili i...

Tvarůžky, víno, pivo i delikatesy aneb cesta za chutěmi i vůněmi Česka

22. června 2012

Léto s sebou přináší nejen teplé a slunečné dny, ale také nespočet gastronomických festivalů a...

VIDEO: Jak snadno a rychle připravit mušle. Za 10 minut jsou na stole

13. června 2012

Máte rádi mušle, ale doma si na ně netroufáte? Nakoukněte s námi pod pokličku šéfkuchaře Václava...

Neseďte doma, jezte venku. Kam se vydat za dobrým jídlem a pitím?

25. května 2012

Konec května s sebou přináší nejen příjemné počasí, ale také spoustu příležitostí, jak potěšit...

Jak užít víkend? S pivem, chřestem či středomořskými specialitami

18. května 2012

Jaro chutná nejen chřestem, což můžete zjistit na slavnostech v Ivančicích, ale také pivem. A to...

Chřestová sezona je v plném proudu aneb tři delikatesy od šéfkuchařů

2. května 2012

Jestli jste letos ještě neměli na talíři chřest, je na čase to napravit. Sezona této lahodné a...

Malá Hanoj v Praze: domácí vietnamská kuchyně i ovoce, které neznáte

14. dubna 2012

Jestli si chcete v Praze dopřát (a ochutnat) kousek Asie, naplánujte si výlet do Sapy. Z areálu...

Oskeruše, chřest nebo víno. Užijte si šťavnatou sezonu

13. dubna 2012

Jaro už je v plném proudu a žádný pravý gurmán si nemůže stěžovat na nedostatek chuťových vjemů. Ať...

Gastrotipy na výlet: Trnky nejen tekuté, křepelčí vejce, svátky jara

30. března 2012

Pokud vymýšlíte, kam se o víkendu nebo na Velikonoce vypravit na výlet, možná si vyberete z...

Bezmasé jídlo není nuda, tvrdí šéfkuchaři. Zkuste, jestli vás nehoupou

8. března 2012

Pro masožravce tělem i duší je vegetariánská kuchyně něčím, co by ochutnali leda v případě, že by...

Vařila jsem pro Romana Vaňka. Připálila jsem maso, ale vylízal talíř

1. března 2012

Pozvala jsem kulinářského guru a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka na oběd, který...

Udělejte si doma Itálii. Kam se vydat pro pravé italské sýry nebo vína

25. února 2012

V mnoha domácnostech se za italské jídlo pokládají špagety s kečupem a pizza z mrazáku. Jenže...

Valentýn s chutí čokolády. Šňupejte ji, pečte i zapíjejte

11. února 2012

Láska je sladká, ale na Valentýna si ji můžete ještě osladit kvalitní čokoládou. Bonboniéry nebo...

Valentýn a čokoláda? Ne, šéfkuchař servíruje milencům býčí varlata

8. února 2012

Zahoďte chřest a ústřice a dejte si můj slaný koláč! Takovým sloganem láká ke koupi nové...

Masopust, pivo i vegetariánské speciality. Kam za dobrotami?

3. února 2012

V nadcházejících dnech si užijí nejen milovníci jitrnic, jelítek a klobásek, ale i vegetariáni....

Oběd i s moučníkem za 30 minut? Jamie Oliver vás to naučí

21. ledna 2012

Jamie Oliver se v kuchyni vyzná. Je přeborníkem, co se týče na pohled jednoduchých a přitom...

Pálenka, víno i masopustní hody. Kde nejen o víkendu ukojit mlsnou

20. ledna 2012

V lednu sice většina z nás řeší, jak zhubnout, než kde sehnat něco dobrého na zub, byla by však...

Degustace vín, rakouská kuchyně či festival. Kam za dobrotami?

6. ledna 2012

Po vánočních jídelních orgiích a silvestrovských tekutých oslavách už zřejmě nemáte na...

Krkonoše na vašem talíři. Uvařte si kulajdu nebo salát z lesních hub

4. ledna 2012

Krkonošská kuchyně, to nejsou jen brambory a houby, ale i jehněčí maso nebo kroupy. Přesto první...

Sváteční tipy pro jedlíky. Ochutnávka čajů nebo středověká hostina

23. prosince 2011

Vánoce jsou nejenom časem rozjímání a setkávání s přáteli, ale také svátky dobrého jídla a pití. Až...