Doporučujeme

Grilovaný platýz s benátskou omáčkou

Porce platýze zbavíme kůže a na jedné straně je nařízneme hlubokými zářezy do tvaru kříže. Polovinu dávky másla necháme trochu změknout, rozetřeme s usekanou petrželkou a mátou, s rozetřeným česnekem, solí a pepřem a touto směsí naplníme zářezy v rybě. Porce osolíme, opepříme, pokapeme olejem a opečeme po obou stranách na grilu.

4 porce platýze
80 g másla
2 lístky máty
1 malý stroužek česneku
sůl, mletý pepř
1 velká cibule
1,5 dl bílého vína
petrželka, olej

Mezitím připravíme omáčku: na zbylém másle usmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na tenké plátky, zalijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme několik lžic vody, sůl, pepř a dusíme, až se část tekutiny odpaří. Měkké ryby přeložíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Podáváme s bramborem nebo rýží. Stejně můžeme připravit i jiné druhy ryb.

Grilovaný platýz s benátskou omáčkou


  • Vybrali jsme pro Vás