Doba přípravy: 25 minut
Množství: 4 porce
- 2 velké plátky melounu
- 1/4 šálku medu
- 8 lžic limetové šťávy
- 2-3 špetky kayenského pepře
- 2 špetky mořské soli
- 1 hrst nasekané máty
- 4 lžíce šlehačky,nebo zakysané smetany
- 8 kopečků oblíbené zmrzliny
- 2 lžíce oleje na potření grilovací mřížky
1. V misce prošleháme med, šťávu z limety, pepř a sůl.
2. Gril rozehřejeme na střední teplotu a mřížku potřeme olejem. Plátky melounu překrojíme na trojúhelníky. Meloun grilujeme z každé strany 2-3 minuty. Před dokončením potřeme meloun připravenou marinádou z medu.
3. Do misek dáme kopečky zmrzliny, přidáme grilovaný meloun, posypeme mátou a ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou.