Doporučujeme

Grilovaný meloun

Grilovaný meloun | foto: Marta Kocourková

Čtenářský recept: Grilovaný meloun se zmrzlinou

  • 1

Doba přípravy: 25 minut
Množství: 4 porce

  • 2 velké plátky melounu
  • 1/4 šálku medu
  • 8 lžic limetové šťávy
  • 2-3 špetky kayenského pepře
  • 2 špetky mořské soli
  • 1 hrst nasekané máty
  • 4 lžíce šlehačky,nebo zakysané smetany
  • 8 kopečků oblíbené zmrzliny
  • 2 lžíce oleje na potření grilovací mřížky

1. V misce prošleháme med, šťávu z limety, pepř a sůl.

2. Gril rozehřejeme na střední teplotu a mřížku potřeme olejem. Plátky melounu překrojíme na trojúhelníky. Meloun grilujeme z každé strany 2-3 minuty. Před dokončením potřeme meloun připravenou marinádou z medu.

3. Do misek dáme kopečky zmrzliny, přidáme grilovaný meloun, posypeme mátou a ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou.


Letní grilování - Zelenina

  • Vybrali jsme pro Vás