Marinování
Účelem marinování (maso nakládáme obvykle s několikahodinovým předstihem) je zvýraznit a zjemnit chuť grilovaného masa. Sladké marinády, které obsahují cukr, med nebo sojovou omáčku, a používají se zejména na vepřové maso, mají tendenci se pálit. Proto je nutné potřít jimi maso těsně před koncem grilování, aby získalo křupavou kůrku.
Dostatek času
Čím větší je kus masa, tím déle se musí propékat. Maso by se mělo grilovat pozvolna, aby se dostatečně propeklo. Pokud je na grilu dlouho, může se ale vysušit.
Koření
Aby se bylinky a koření nespálily, přidat je až pár minut před ukončením grilování, nebo i po něm. Rovněž solit je třeba až nakonec, jinak šťáva z masa vyteče a maso bude suché a tuhé.
Aroma
Další způsob, jak ochutit grilovaná jídla, je hodit pod rozžhavené uhlíky velké množství aromatických bylinek.
RECEPTY |
Žebírka na medu Masový špíz Rybí špíz Česnekové maso |