Doporučujeme

Grilované plněné brambory

Grilované plněné brambory | foto: Marta Kocourkovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Grilované plněné brambory

  • 0

Doba přípravy: 50 minut
Množství: 4 porce

  • 4 velké brambory
  • 12 - 16 malých růžiček brokolice
  • 4 silnější plátky čedaru
  • 50 ml oleje
  • 4 lžičky hrubé mořské soli
  • 2 - 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli na vaření brokolice

1. Dobře omyté brambory "vykoupeme" v oleji a pak obalíme v soli, zabalíme je do alobalu a grilujeme na vyhřátém grilu doměkka. Mezitím předvaříme v osolené vodě brokolici “al dente“.

2. Upečené brambory, (brambory by neměly být příliš měkké, půjdou zpátky na gril) vyndáme z alobalu, opatrně nahoře nařízneme, pokapeme rozpuštěným máslem a do vzniklého otvoru “nacpeme“ růžičky brokolice. Na brokolici položíme plátek sýra. Sýr by měl být kvalitní.

3. Brambory uložíme na grilovací misku a grilujeme, až se sýr roztopí. Hned podáváme.

Tip: Brambory doplňte mísou letního zeleninového salátu.


Letní grilování - Zelenina

  • Vybrali jsme pro Vás