Doporučujeme

Čtenářský recept: Grilovaná plněná bageta

  • 0

Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 - 2 porce

  • 1 střední bageta nebo 1 velká na půl
  • 20 dkg anglické slaniny
  • 20 dkg dobré šunky
  • 20 dkg ementálu
  • cibule na tenká kolečka
  • petrželka nadrobno nakrájená
  • stroužek česneku
  • máslo dle potřeby
  • alobal

1. Bagetu podélně rozkrájíme na asi 2,5 cm plátky, avšak nedokrojíme. Máslo smícháme s propasírovaným česnekem a petrželkou a plátky zevnitř dobře promažeme. Následně do bagety naskládáme na střídačku šunku se sýrem a anglickou.

2. Vše dobře zabalíme do alobalu a dáme na gril asi na 15-20 minut, poté vybalíme a necháme vypéct dozlatova a dokřupava.

Tip: K tomuto receptu miluju grilovaná rajčata s bazalkou.


  • Vybrali jsme pro Vás