Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Grilovaná krůtí prsa na špejli s okurkovým salátem

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Grilovaná krůtí prsa na špejli s okurkovým salátem | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4-5 porcí:

  • 1 kg krůtích prsou
  • 2 dl kvalitní sójové omáčky
  • 0,5 dl rýžového octa
  • 1 lžíce solamylu
  • na špičku nože koření pěti vůní
  • pepř podle chuti

Na salát:

  • 4 - 5 salátových okurek
  • 0,5 dl rýžového octa
  • sůl
  • pepř podle chuti

Postup:

1. Krůtí prsa rozkrájíme na co nedelší nudličky široké asi 2 x 2 cm, vložíme do mísy a zalijeme sójovou omáčkou a rýžovým octem a promícháme, pomalu zapracováváme solamyl a koření tak, aby marináda stále zůstala tekutá.
Necháme alespoň 2 hodiny (ale klidně i přes noc) marinovat.

2. Nachystáme si špejle (nejlépe grilovací s ostrým hrotem), které namočíme na chvíli do vody. Na každou špejli napichujeme jeden proužek marinovaného krůtího prsa tak, jako bychom ho špejlí protkávali.

3. Grilujeme na rozpáleném roštu asi 4 minuty z každé strany. Maso už nedosolujeme (sojová omáčka je slaná dost). Pokud je potřeba, je možné přisolit koncem grilování.

4. Sundáme z roštu a servírujeme i se špejlí, ze které můžeme maso pohodlně ukusovat.

5. V mezičase si můžeme připravit salát: okurku oloupeme škrabkou, slupky vyhodíme, okurku dále škrábeme škrabkou na uzoučké proužky a vkládáme do mísy. Přoužky zalijeme rýžovým octem naředěným trochou studené vody, osolíme, opepříme.

Autor:




Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Nedomazlené děti mohou mít psychické potíže celý život

Schopnost navázat vztah se lidé učí od samého narození. Ukazuje se, že citová vazba k jedné osobě je pro další vývoj člověka zcela zásadní. Pokud je oslabena,...  celý článek

Ze všech týdnů módy bývá ten londýnský nejradikálnější a nejkřiklavější. Letos...
Punk, protesty, fetiše a luxusní móda. V Londýně skončil fashion week

Ze všech týdnů módy bývá ten londýnský nejradikálnější a nejkřiklavější. Letos na něm nové kolekce ukazovali legendární designéři po boku těch začínajících, na...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Spisovatelka Irena Obermannová
Mívám pocity existenční hrůzy, přiznává Irena Obermannová

Letošní rok je pro spisovatelku a scenáristku Irenu Obermannovou v mnohém zásadní. Psaní o ženách vyměnila za detektivku, v televizi jí běží seriál o trapných...  celý článek

(Ilustrační foto)
Chuť na sladké může ukazovat na poruchu spánku i štítné žlázy

Neodbytná touha po cukru nemá jediné správné vysvětlení. Může signalizovat špatné stravování, spánkovou poruchu, přemnožené kvasinky, ale třeba i deprese nebo...  celý článek

Další z rubriky

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Srbský ajvar
Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od domova. Paprika je totiž jedním ze stavebních kamenů skvělé...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Závislá na šamponech na lupy: Když je vysadím, šupinky jsou zpátky!
Závislá na šamponech na lupy: Když je vysadím, šupinky jsou zpátky!

Zabral šampón vaší kamarádce? To se má! Bohužel to nutně neznamená, že vyžene lupy také z vaší hlavy. Anebo že budete m... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.