Marocké kuřecí paličky s rozinkovou rýží
Ingredience na 4 porce:
- 8 kuřecích paliček
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžíčka sušeného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 200 g rýže
- 80 g rozinek
Pracovní postup:
- Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme stranou.
- V míse promícháme zakysanou smetanu s kurkumou, koriandrem, římským kmínem, zázvorem a prolisovaným česnekem.
- Do vzniklé marinády vložíme maso a pořádně ho v ní „vykoupeme“. Zakryjeme alobalem a necháme v chladničce alespoň dvě hodiny odležet.
- Pak vyložíme plech pečicím papírem, poklademe ho naloženými paličkami a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 15 minut, pak je otočíme a ještě 15 minut pečeme.
- Mezitím si propláchneme rýži, přimícháme k ní rozinky, zalijeme studenou vodou (asi 2 cm nad rýži), osolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí.
- Maso vyjmeme z trouby a na rozpáleném grilu ho necháme zezlátnout z obou stran.
- Podáváme s rozinkovou rýží.
Tip: Maso si můžete předpéct i den dopředu, uchovat ho v ledničce a před grilováním včas vyjmout a nechat dojít pokojové teploty.