Špíz se sýrem halloumi a bylinkovou marinádou
Ingredience na 4 porce:
- 400 g sýra halloumi
- 2 červené papriky
Na marinádu: - 3 snítky tymiánu
- 3 snítky rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- olej podle potřeby
- čerstvé pečivo k podávání
Pracovní postup:
- Sýr halloumi nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kousky.
- Marinádu připravíme z nasekaného tymiánu a rozmarýnu, prolisovaného česneku a oleje.
- A asi na hodinu do ní vložíme kostky sýra i nakrájenou papriku.
- Na špejle, které jsme namočili do vody, napichujeme střídavě sýr halloumi a papriku.
- Grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran (nemusíme se bát, že se sýr rozteče, má velmi vysokou teplotu tavení).
- Špízy podáváme s čerstvým pečivem.