NA 4 PORCE
Příprava: 5 minut + 20 minut vaření + 2 minuty grilování
* 4 velké, nejlépe červené cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
* 50 g másla nebo 3 lžíce olivového oleje
* 1 l silného hovězího vývaru
* 250 ml červeného vína
* sůl a mletý pepř
* pár kapek worcesterské omáčky
* na dochucení
* 4 plátky nasucho opečeného bílého chleba
* 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
* zelené bylinky na posypání
1. V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a osmahněte na něm cibuli. Zalijte vývarem, opepřete a vařte dvacet minut. Ke konci přilejte víno. Podle chuti osolte a dochuťte worcesterskou omáčkou.
2. Polévku rozdělte do žáruvzdorných šálků nebo misek. Dejte rozehřát gril, každou porci posypte sýrem a nechte chvilku grilovat. Podávejte s plátky chleba; můžete jimi také polévku poklást, posypat sýrem a krátce zapéci. Ozdobte bylinkami.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Kaštanová polévka s kapustou |
Slepičí polévka s pohankou |
Mexická polévka |