Region Praha: Jahodobraní na Jiřáku
S dočervena ladícími akcemi se doslova roztrhl pytel. Jednou z mnoha je i 21. června Jahodobraní na pražském Jiřáku. Čekají vás nejen sladké plody léta, čokoládová fontána, ale také tančírna a živá muzika. Ochutnat budete moci například jahodové špízy, cupcakes nebo jahodové sushi. Více zde
Region Středočeský: Slánský Tuplák 2013
Nejsme žádní troškaři, a tudíž si pivo užijeme nejvíce tam, kde se podává ve velkém. Do Slaného dorazí 22. – 23. června na Masarykovo náměstí nejen milovníci piva, ale také nespočet známých tváří (vystoupí například kapela Michala Hrůzy, Brutus nebo UDG). Pivovar Antoš, který celou akci pořádá, představí svou produkci, těšit se ale můžete i na další malé pivovary. V sobotu večer se pak v půllitru odrazí záře akci završujícího ohňostroje. Více zde
Region Praha: Apetit piknik (3. ročník)
Piknikování se postupně stává tradiční letní disciplínou. Hned na desátou dopoledne se v sobotu 22. června můžete vydat na Karlínské náměstí na Apetit piknik. Své produkty zde nabízejí farmáři, maloproducenti, ale také kulinářské hvězdy z řad čtenářů. Představovat se budou i nové gastronomické knihy (např. Láska prochází kuchyní – Jedlé dárky na celý rok nebo Sladký design). Těšte se na workshopy a nezapomeňte vzít děti s sebou – program pro nejmenší gurmány je zajištěn. Více zde
Region Olomoucký: Loštické slavnosti hudby a tvarůžků
Již poosmnácté pod nosem zavoněla akce Loštické slavnosti hudby a tvarůžků. Prodej tvarůžků, tvarůžkové klání, slavnostní ohňostroj – to vše Loštické náměstí slibuje 27. – 30. června na Náměstí Míru. Navíc můžete zavítat také do tamního muzea na smrduté sýry. Bohatý hudební program je na této akci samozřejmostí. Více zde
Region Pardubický: Apetit Festival Pardubice
Pardubické dostihové závodiště hostí 29. – 30. června jednu z nejlepších gastronomických akcí v kraji. Kam jinam byste se měli vydat na degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů v podání Petra Ocknechta nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem? Ale nebojte se, podávat se budou nejen exotické speciality, ale také sezonní "normality". K mání navíc bude více než 100 druhů piv a pivních speciálů. Více zde