Týden francouzských specialit
Speciality tradiční francouzské domácí kuchyně můžete od 17. do 22. října 2011 ochutnat v pražské restauraci Oliva v Plavecké ulici, jejíž majitelé manželé Červenkovi se vyznávají z lásky ke středozemní kuchyni.
Šéfkuchařka Světlana Červenková hledá při sestavování menu inspiraci v Itálii, Řecku, Španělsku, Maroku nebo Libanonu, tentokrát ale zamířila do Francie. Speciální týdenní menu vás jako mávnutím kouzelného proutku přenese do země skvělého jídla a vynikajícího vína, kde oběd není nudnou povinností, ale doslova obřadem.
Dáte si raději quiche s lososem a pórkem, pošírované vajíčko Meurettes, pěnu z kuřecích jatýrek, králíka na dijonské hořčici, telecí blanquette s rýžovým pilafem, mušle na černém pivu, čokoládovou pěnu nebo plovoucí dezert?
Více ZDE.
Podzim na talíři
Vychutnat si dobu hojnosti, kdy dozrává ovoce, zelenina, lesy jsou plné hub a dalších lesních plodů, k tomu začínají myslivecké hony, můžete i prostřednictvím druhého ročníku gastronomického Festivalu chutí s podtitulem Vůně podzimu.
Probíhá od 20. října do 20. listopadu 2011 ve čtrnácti restauracích po celé České republice a svým návštěvníkům nabídne kulinářské dobroty, jako jsou srnčí medailonky na rozmarýnu, dýňové rizoto či jelení hřbet s kaštanovým pyré.
"Původně jsme festival chtěli zaměřit pouze na různé druhy zvěřiny, ale byla by škoda opomíjet i další suroviny, jako jsou jablka, hrušky nebo v poslední době velmi oblíbené dýně," prozrazuje ředitel pořádající společnosti Alakarte Pavel Suchánek.
Vstupenkou na festival je potvrzená rezervace z webu Festivalchuti.cz, kde najdete také informace o jednotlivých festivalových menu a zúčastněných restauracích.